sociologos.be

Lucas Van Leyden

Responsive image
Lucas van Leyden was de eerste kunstenaar van Noord-Nederlandse bodem die roem oogstte tot ver over de landsgrenzen. Vooral in zijn gravures paarde hij technische perfectie aan een ongeëvenaarde vindingrijkheid.Traditionele onderwerpen blies hij nieuw leven in en aan het bestaande repertoire voegde hij talloze nieuwigheden toe. In zijn prenten, tekeningen en schilderijen introduceerde hij als eerste de vormentaal van de renaissance. In zijn ontwikkeling was de artistieke dialoog met Albrecht Dürer van wezenlijk belang. Toen deze beroemde kunstenaar tijdens zijn reis door de Nederlanden in 1521 in Antwerpen verbleef, arrangeerde Lucas een ontmoeting. In navolging van Dürer legde Lucas zich, in de jaren die volgden, toe op nieuwe genres, zoals het portret en het naakt. Toen Lucas in 1533 in Leiden overleed, was de stad uitgegroeid tot een internationaal centrum van de beeldende kunsten.
PUBLICATIE DATUM:
maart 2011
BESTANDSGROOTTE:
8,1
ISBN:
9789055448555
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Vogelaar
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Lucas Van Leyden PDF

Lucas Van Leyden is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Vogelaar. Jij kunt lezen Lucas Van Leyden op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... een Noord-Nederlands schilder, tekenaar, (koper)graveur, etser en maker van houtsneden ... The Card Players - Leyden, Lucas van. Museo Nacional ... ... .Hij wordt gerekend tot de grootste graveurs uit de kunstgeschiedenis en tot de pioniers van de renaissance in de Noordelijke Nederlanden Website van OBS Lucas van Leyden. Helaas mogen we nieuwe geïnteresseerde ouders, i.v.m. de Coronacrisis, de rest van dit schooljaar niet in de school verwelkomen en rondleiden. Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet ... Personeel - Lucas van Leyden ... . Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. OBS Lucas van Leyden. Gebruikersnaam. Wachtwoord. Laat mij 4 weken ingelogd blijven. Problemen met inloggen? Kijk verder bij Support. SchouderCom.nl nieuws. Onderwijs op afstand via SchouderCom. Betaalverzoeken archiveren. SchouderCom op de IPON 2020. Help ons groeien en ontvang een kado! Lucas was the son of the painter Huygh Jacobsz. He was born, died, and was mainly active in Leiden.. Carel van Mander chara...