sociologos.be

Veilig voedsel

Responsive image
Veilig voedsel 2e druk is een boek van Roelina Dijk uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462363946 De vraag naar veilig voedsel is groot. Jaarlijks worden 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt. Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals glasscherven en bot- en houtsplinters. Voor de tweede druk is het boek geactualiseerd en uitgebreid met informatie over de Belgische wet- en regelgeving. Roelina Dijk is zelfstandig levensmiddelenmicrobioloog. Ze werkt onder meer voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (opleiding Voeding & Diëtetiek) en FiMM training & control in food safety. Verder werkt ze als auteur en eindredacteur mee aan het boek Microbiologie van voedingsmiddelen, methoden, principes en criteria en schrijft ze voor haar blog De Dames Dijk weten alles over eten (www.dedamesdijk.nl).
PUBLICATIE DATUM:
mei 2014
BESTANDSGROOTTE:
5,13
ISBN:
9789462363946
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Roelina Dijk
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Veilig voedsel PDF

Veilig voedsel is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Roelina Dijk. Jij kunt lezen Veilig voedsel op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...rijving. De voedselveiligheid in ons land staat op een hoog peil, maar 100% veilig voedsel bestaat niet ... Veiligheidswaarschuwingen | NVWA ... . De vraag naar veilig voedsel is groot. Naar schatting worden jaarlijks 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Het voedsel dat in Nederland op de markt is moet veilig zijn. Producenten van levensmiddelen zijn hie ... Coronavirus & voeding | Voedingscentrum ... . Het voedsel dat in Nederland op de markt is moet veilig zijn. Producenten van levensmiddelen zijn hiervoor primair verantwoordelijk. Veilig voedsel betekent dat er geen micro-organismen, chemische verontreinigingen of andere stoffen in voedingsmiddelen voorkomen in hoeveelheden die schadelijk zijn voor de mens. Veilig in 5 stappen Kopen Wassen Scheiden Verhitten Koelen Bacteriegroei Tips en materialen Veilig eten Elke dag lopen 2.000 Nederlanders een voedselinfectie of voedselvergiftiging op. Misselijkheid, braken en diarree zijn bekende symptomen. Om de kans op het oplopen van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, adviseren wij de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op deze pagina geven we tips om je weerstand op peil te houden, en hoe je gezond en veilig kunt blijven eten. In 'Voedsel en voeding' is informatie over RIVMRijksinstituut voor Volksgezondh...