sociologos.be

Totaliteit en oneindigheid

Responsive image
Totaliteit en Oneindigheid is het meesterwerk van de Frans-Joodse filosoof Emmanuel Levinas (1906-1995). Het boek verscheen in 1961 en geldt als een van de invloedrijkste werken van de naoorlogse filosofie. Levinas laat zien waarom de ethiek niet afhankelijk is van de mens als handelend 'ik', maar van de ontmoeting met de ander, de medemens, die als het ware intervenieert in mijn leven. Deze oneindige ander breekt in op de totaliteit van het 'ik'. Rechtvaardigheid, barmhartigheid, respect, compassie, betrouwbaarheid - al deze ethische waarden zijn geen zaken die ik uit mijzelf 'doe'. Veeleer vormen ze een antwoord op de verschijning van deze andere mens.
PUBLICATIE DATUM:
mei 2018
BESTANDSGROOTTE:
3,86
ISBN:
9789024415861
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Emmanuel Levinas
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Totaliteit en oneindigheid PDF

Totaliteit en oneindigheid is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Emmanuel Levinas. Jij kunt lezen Totaliteit en oneindigheid op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... de eerste vertaling (uitgave van Lemniscaat) aan die net als bij de Ambo uitgave in de titel kiest voor 'het oneindige' ... Boek: Totaliteit en oneindigheid - Geschreven door ... ... . Totaliteit en Oneindigheid (Hardcover). Het meesterwerk van de Frans-Joodse filosoof Emmanuel Levinas (1906-1995), dat het denken over ethiek een geheel... Levinas - Totaliteit en Oneindigheid.indd 8 19-1-12 20:52. Voor Marcelle en Jean Wahl Levinas - Totaliteit en Oneindigheid.indd 9 19-1-12 20:52 [ix Woord vooraf Men zal licht erkennen dat het van het grootste belang is te weten of we niet de ... Emmanuel Levinas - Filosofie.nl ... .indd 9 19-1-12 20:52 [ix Woord vooraf Men zal licht erkennen dat het van het grootste belang is te weten of we niet de dupe zijn van de moraal. Deze gedachte, verkondigd in Levinas' hoofdwerk Totaliteit en Oneindigheid (1961), heeft artsen, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen geïnspireerd hun patiënten op een meer zorgzame en respectvolle te behandelen. Door de Ander centraal te stellen, zet Levinas zich af tegen een filosofische traditie die zich voornamelijk richt op het ego. U zoekt...