sociologos.be

Douwe Elias ~ Schilderijen

Responsive image
Douwe Elias (1952) geldt als een opmerkelijk schilder binnen de hedendaagse figuratieve schilderkunst. Zijn opleiding volgde hij aan ABK Minerva (Groningen); thans woont en werkt hij in Franeker.Bekendheid verwierf hij onder meer met zijn portretten van kinderen met het syndroom van Down. De weergave van deze kinderen, in zijn losse, vlotte toets, ontroert, juist omdat Elias ze niet mooier of lelijker afbeeldt dan ze zijn. Zijn landschappen hebben daarentegen een geheel andere zeggingskracht. Ze zijn vaak dreigend en door het gebruik van hel licht krijgen zij een dramatische lading. In zijn café-interieurs valt de ruimtelijkheid op. Hier speelt de schilder met het perspectief, waarbij licht en kleur een zekere spanning en vervreemding oproepen. In het boek zal een overzicht gegeven worden van zijn werk vanaf 1979, waarbij ook andere thema’s als het stilleven aan de orde zullen komen.De publicatie is deel 4 in de serie monografieën over hedendaagse figuratieve kunst van het Drents Museum.
PUBLICATIE DATUM:
2003-04-01
BESTANDSGROOTTE:
8,22
ISBN:
9789040088254
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Harry Tupan
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Douwe Elias ~ Schilderijen PDF

Douwe Elias ~ Schilderijen is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Harry Tupan. Jij kunt lezen Douwe Elias ~ Schilderijen op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...en robuuste, losse verftoets en warme, intense kleuren tracht hij de emotie op het doek te vangen ... Douwe Elias | Schilderij ... . Elias interpreteert de werkelijkheid op een persoonlijke wijze en werkt vaak bepaalde thema's uit in series. © 2019 Galerie Douwe Elias | Privacyverklaring Scroll naar bovenzijde Kinderen Coffeng 100×120 cm olie/doek 2008. Kinderen Kuiper 80×100 cm olie/doek 2007. Klaas Bruinsma 60×80 cm olie/doek 2008 In zijn impressionistische schilderijen werkt hij af en toe een detail uit om er de nadruk op vestigen. Zo worden de mensen in het werk van Douwe Elias duidelijk getypeerd, maar blijft elk gezicht to ... Douwe Elias kunstschilder - Startpagina | Facebook ... . Zo worden de mensen in het werk van Douwe Elias duidelijk getypeerd, maar blijft elk gezicht toch een mysterie. Iedere lijn heeft een functie en lichtval en schaduw bepalen de compositie. Elias begint met een grove toets die steeds fijner wordt. Douwe Elias kunstschilder, Franeker. 952 likes. impressionistische landschappen en interieurs Deze fascinatie is be...