sociologos.be

Voorbij verandermanagement

Responsive image
Voorbij verandermanagement 1e druk is een boek van A. van Nistelrooij uitgegeven bij Vakmedianet Management. ISBN 9789013057300 Veranderprocessen worden vaak aangestuurd door het management, waarna de organisatie maar heeft te volgen. De auteurs van Voorbij verandermanagement vinden dat we afmoeten van de opvatting dat het management een oplossing heeft voor alle problemen. Veranderprocessen zijn niet te managen, je moet samen de diagnose maken.Dat kan met Whole Scale Change, een veranderkundige zienswijze van waaruit allerlei interventies uitgevoerd kunnen worden. Er zijn verschillende interventies die van toepassing zijn op het werken met groepen, maar Whole Scale Change kijkt naar het gehele sociale systeem. Kijken door een multifocale bril, in plaats van naar één aspect. Samen kritisch zijn, gezamenlijk een visie ontwikkelen en daarover een dialoog aangaan met het gehele sociale systeem. Als het management de individuele wensen en ideeën van de medewerkers laat aansluiten op de strategie van de organisatie - door middel van dialoog - gaat de verandering de goede kant op. Echt veranderen gebeurt immers eerder bij de koffieautomaat dan in een vergaderzaal.Het boek is een pleidooi om in kleine en grote groepen mensen de echte dynamiek van de organisatie te leren kennen om zo van binnenuit veranderingen op gang te krijgen, die dan ook echt beklijven.
PUBLICATIE DATUM:
september 2008
BESTANDSGROOTTE:
4,62
ISBN:
9789013057300
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
A. van Nistelrooij
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Voorbij verandermanagement PDF

Voorbij verandermanagement is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs A. van Nistelrooij. Jij kunt lezen Voorbij verandermanagement op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... verandermanagement suggereert ook dat er mensen zouden zijn die weten hoe die veranderingen te managen zijn: (verander)managers ... Verandermanagement Voorbij - Openingstijden van ... ... . Hier- Voorbij verandermanagement maakt daarbij duidelijk dat veranderen vooral niet in handen gegeven moet worden van managers, maar van leiders. Rob de Wilde: "Anders krijg je toch weer die klassieke top-down benadering. Managers negeren de ware dynamiek van de organisatie en houden zich vooral vast aan planning en control. Meer informatie over hoe het is om bij Verandermanagement Voorbij te werken. Word vandaag gratis lid van LinkedIn. Bekijk wie ... Summary Voorbij Verandermanagement - S_OS - VU - StudeerSnel ... . Meer informatie over hoe het is om bij Verandermanagement Voorbij te werken. Word vandaag gratis lid van LinkedIn. Bekijk wie u kent bij Verandermanagement Voorbij, benut uw professionele netwerk en zorg dat u wordt aangenomen. In Verandermanagement Voorbij bereiken wij veranderingen en transformaties. Wij vervullen dan vaak de rol van procesregisseur. Om een verandering of transformatie succesvol te realiseren is het voorwaardelijk dat ieder die daar een bijdrage aan levert zichzelf als professional èn als mens optimaal kent. Summary sociology of organizations, trade Summary The sociology of organisaties: Classic, contemporary, and critical Lectures Samenvatting Organization Sciences artikelen Voorbij Verandermanagement Samenvatting Artikelen Os Samenvatting The Sociology of Organizations 37.3 handel tekst 5 - technology and organization - joan woodward.docx - 37.3 handel text 6 - the measurement of organization ... De lerende organisatie: het verandermanagement voorbij Volgens sommigen is verandermanagement, als aparte discipline, slechts een lapmiddel voor gebrekkig aanpassingsvermogen van organisaties en is de toekomst aan de organisatie waarbij continue aanpassing en ontwikkeling onderdeel zijn van het dagelijkse bedrijfsproces en van de taak van iedere manager. Vind alle studiedocu...