sociologos.be

Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen

Responsive image
Hieronymus van Alphen (Gouda, 8 augustus 1746 — Den Haag, 2 april 1803) is bekend als dichter, en dan vooral door zijn gedichtenvoor kinderen. Hij was de zoon van Johan van Alphen, raad in de Vroedschap en schepen van Gouda, en Wilhelmina Lucia van Alphen. Hij was een kleinzoon van de Utrechtse hoogleraar Hieronymus van Alphen. Naar hem is de Hieronymus van Alphen Prijs genoemd.
PUBLICATIE DATUM:
december 2017
BESTANDSGROOTTE:
9,76
ISBN:
1230002046433
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Hieronymus van Alphen
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen PDF

Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Hieronymus van Alphen. Jij kunt lezen Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...m uit. Deze bundels werden een groot succes, zijn tientallen malen herdrukt en zijn vertaald in het Frans, Duits, ... Boekverslag over Proeve van kleine gedigten voor kinderen ... ... ... De bundel Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen is uitgegeven in 1778 door de Utrechtse advocaat en vader van drie kinderen, Hiëronymus van Alphen.Maatschappelijk gezien en wat betreft zijn privé-omstandigheden had hij tot op dat moment niet veel geluk: hij was jurist maar had geen Het eerste deeltje van Proeve van kleine gedichten voor kinderen werd al in 1781 herdrukt voor de elfde keer; van het tweede deeltje verschenen in drie jaar wel 12 drukken. Veel gedichtjes werden op muziek gezet en er verschenen vertalingen in het Frans, Duits, Engels, Fries, Zuid - A ... Proeve van kleine gedigten voor kinderen - Scholieren.com ... . Veel gedichtjes werden op muziek gezet en er verschenen vertalingen in het Frans, Duits, Engels, Fries, Zuid - Afrikaans, en zelfs in het Maleis. Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen. Zie daar eenige kleine gedigten, ten behoeve van kinderen opgesteld. De maker weet zeer wel, dat hij, als... Twee citaten uit Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen. Van Alphen schreef voor zijn zonen drie dichtbundels ('Ziedaar, lieve wigtjes! Een bundel gedigtjes') en gaf ze aanvankelijk anoniem uit. Deze bundels werden een groot succes, zijn tientallen malen herdrukt en zijn vertaald in het Frans, ... Van Alphen is beroemd geworden door zijn bundel 'Proeve van Kleine Gedigten voor Kinderen'. Wij vinden de gedichten nu braaf, maar in de achttiende eeuw waren ze vooruitstrevend. Op school en thuis werden kinderen streng opgevoed en gehoorzaamheid was erg belangrijk. Bevat ook: Vervolg van proeve van kleine gedigten voor kinderen (p. 33-64) ; Tweede vervolg van proeve van kleine gedigten voor kinderen (p. 65-100) De eerste twee stukjes hebben een Voorberigt, waarvan het tweede ondertekend is (met pen) door de Wed. J. van Terveen Proeve van kleine gedigten voor kinderen Titelverklaring Een boekje met kleine gedichten voor kinderen. In het boek staan de opvoedkundige idealen van de verlichting. Auteur Hieronymus van Alphen H van Alphen (1746-1803) werd in Gouda geboren. Hij kwam uit een patrici?rsfamilie, studeerde rechten en letteren in Utrecht, later (1767) in Leiden....