sociologos.be

De kip die over de soep vloog

Responsive image
De verhalen uit De kip die over de soep vloog laten zich lezen als een roman.Het boek omvat zestien verhalen die grotendeels gebaseerd zijn op de (oorlogs-)jeugd van de joodse Frans Pointl. Het titelverhaal beschrijft een etentje waarop hoofdpersoon David zijn moeder trakteert. De kippensoep kan de goedkeuring van zijn moeder niet wegdragen: de kip is in haar ogen slechts over de soep gevlogen. De dominante en getraumatiseerde moeder brengt Pointl venijnig in beeld: ‘een gebit alsof ze een piano had ingeslikt en de vergeelde toetsen waren blijven steken’. Het ondraaglijke onderwerp van de Holocaust wordt draaglijk gemaakt door Pointls laconieke, ironische stijl. De kip die over de soep vloog werd zowel in Nederland - het werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs - als in het buitenland lovend ontvangen.Deze uitgave maakt deel uit van een bijzondere reeks naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Nijgh & Van Ditmar, waarin de tien populairste boeken uit de geschiedenis van het fonds zijn opgenomen. De omslagen zijn gemaakt door studenten van de kunstacademies in Breda en Den Bosch.
PUBLICATIE DATUM:
none
BESTANDSGROOTTE:
6,15
ISBN:
9789023675013
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Frans Pointl
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

De kip die over de soep vloog PDF

De kip die over de soep vloog is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Frans Pointl. Jij kunt lezen De kip die over de soep vloog op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... uit de geschiedenis van het fonds zijn ... De kip die over de soep vloog door Frans Pointl (paperback ... ... ... ´´De kip die over de soep vloog´´ is een psychologische oorlogsroman, maar ook voor een groot deel een autobiografie. De hulpbronnen De recensies komen uit de openbare bibliotheek Leiden. De tijd Dit boek is afkomstig uit de na-oorlogse literatuur . Help je medescholieren! Upload jouw samenvattingen. Omdat het boek 'De kip die over de soep vloog' een levensbeschrijving van Frans Pointl is houd ik het bij een klein stukje informatie. Frans Pointl is op 1 augustus 1933 in ... Boekverslag Nederlands De kip die over de soep vloog door ... ... . Frans Pointl is op 1 augustus 1933 in Amsterdam geboren. Zijn jeugd bracht hij door in Heemstede. Hij haalde zijn ULO diploma. Frans Pointl (Amsterdam, 1 augustus 1933 - aldaar, 1 oktober 2015) was een Nederlandse schrijver.. Pointls verhalenbundel De kip die over de soep vloog maakte hem in 1989 op slag bekend en leverde hem onder meer een nominatie voor de AKO Literatuurprijs op. Dit boek is tevens zijn bekendste werk. De kip die over de soep vloog door Frans Pointl Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. De kip die over de soep vloog is een treurig verhaal, maar door Pointl's manier van schrijven krijgt het zwaarmoedige een humoristische ondertoon. Door Pointl's verteltrant voelde ik me verbonden met iedere personage in het boek. Ik leefde en lachte met ze mee. De Kip Die Over De Soep Vloog Wolters-Noordhoff Groningen, 1994 (1989) SAMENVATTING: David en zijn moeder. Zijn ouders zijn al voor de oorlog gesc...