Gratis elektronische bibliotheek

Kapitein Michalis - Nikos Kazantzakis

PRIJS: GRATIS
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
DATUM VAN PUBLICATIE: december 2009
BESTANDSGROOTTE: 6,7
ISBN: 9789028442665
TAAL: NEDERLANDS
AUTEUR: Nikos Kazantzakis

Veel plezier met het gratis lezen van Kapitein Michalis Nikos Kazantzakis epub boeken

Omschrijving:

"Vrijheid of dood' is de leuze van de Griekse opstandelingen op Kreta die aan het einde van de 19de eeuw vochten tegen de Turkse overheersers. Kapitein Michalis is een van de verzetsleiders en wordt gevreesd door de Turken, maar ook door de Grieken. Hij is een held met twee kanten: dapper in de strijd en uitgekookt in de strategie, maar ook onvoorspelbaar en eigenzinnig. Michalis wordt gekweld door demonen, niet alleen die van het nationalisme en de vrijheid, ook de demon van de liefde heeft hem in de greep. Zijn hartstocht voor de Turkse Emine mondt uit in een persoonlijke worsteling met fatale afloop.De geraffineerde tekening van kapitein Michalis' innerlijke worstelingen geeft een extra dimensie aan deze grootse epische roman over de opstand van de christelijke Kretenzers tegen de islamitische Turken. Michalis en zijn bloedbroeder en rivaal Noury-bei worden gedwongen een kant te kiezen in dit verhaal over vriendschap, liefde, verraad en dood.

...vanaf 19.95 Kapitein Michalis is een van de verzetsleiders, een held met twee kanten: gevreesd door de Tur Kapitein Michalis, Nikos Kazantzakis - Ebook - 9789028442665 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser ... Athenaeum Boekhandel | Kapitein Michalis, Nikos Kazantzakis ... . 'Kapitein Michalis knarsetandde, zoals hij altijd deed, wanneer woede hem overviel; dan kwam tussen zijn lippen zijn rechterhoektand tevoorschijn, die onder zijn zwarte snor oplichtte.' (vertaling: Hero Hokwerda) Kapitein Michalis (Vrijheid of dood) Nikos Kazantzakis (vertaling: Hero Hokwerda) Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2018 ISBN 978-90284-2716-7 Kapitein Michalis werd al eerder in het ... Nikos Kazantzakis i ... Nikos Kazantzakis - Kapitein Michalis - Smitakis Boekenlust ... .' (vertaling: Hero Hokwerda) Kapitein Michalis (Vrijheid of dood) Nikos Kazantzakis (vertaling: Hero Hokwerda) Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2018 ISBN 978-90284-2716-7 Kapitein Michalis werd al eerder in het ... Nikos Kazantzakis is een geweldige auteur. Download en lees het boek Kapitein Michalis op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt Kapitein Michalis in PDF, ePUB, MOBI. Kapitein michalis | ISBN 9789026121012 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Op de motieven van kapitein Michalis is het een en ander af te dingen. 'Kapitein Michalis wordt meestal gezien als vrijheidsstrijder, maar het is wel een rare vrijheidsstrijder. Kreta lijkt hem niet zoveel te kunnen schelen, het gaat hem eigenlijk meer om zichzelf. Eigenlijk heeft kapitein Michalis de Kretenzische zaak verraden. - Vrijheid of Dood! - "'Vrijheid of Dood' is de leuze van de Griekse opstandelingen op Kreta die aan het einde van de 19de eeuw vochten tegen de Turkse overheersers. Kapitein Michalis is een van de verzetsleiders en wordt gevreesd door de Turken, maar ook door de Grieken. Hij is een held met twee kanten: […] Kapitein Michalis Nikos Kazantzakis. III. Drukkend en bladstil was de afgelopen nacht geweest, zwaar van atmosfeer, en kapitein Michalis had slecht geslapen. De zwoelte maakte onrustig; in het donker draaiden de pas uitgekomen bladeren droevig om en om. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Kazantzakis, Niko - Kapitein Michalis Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan.

'Vrijheid of dood' is de leuze van de Griekse opstandelingen op Kreta die aan het einde van de 19de eeuw vochten tegen de Turkse overheersers. Kapitein Michalis is een van de verzetsleiders en wordt gevreesd door de Turken, maar ook door de Grieken. Hij is een held met twee kanten: dapper in de strijd en uitgekookt in de strategie, maar ook onvoorspelbaar en eigenzinnig. Michalis wordt ......