sociologos.be

Het hout

Responsive image
WINNAAR ECI LITERATUURPRIJS 2015In een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat vindt in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme en vernedering plaats.Broeder Bonaventura is er getuige van en zwijgt zoals iedereen. Maakt dit hem medeplichtig?'Het hout' geeft een indringend beeld van de misdaden en de hypocrisie in de roomse kerk, die heden nog de verontwaardiging en frustratie oproepen van wie er het slachtoffer van zijn geweest.
PUBLICATIE DATUM:
oktober 2014
BESTANDSGROOTTE:
4,84
ISBN:
9789025442064
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Jeroen Brouwers
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Het hout PDF

Het hout is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Jeroen Brouwers. Jij kunt lezen Het hout op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...emma's waar je als individu voor komt te staan als je er wat tegen wilt doen en over de moed die nodig is om naar voren te stappen ... Hoe hout behandelen? Olie, verf, beits, lazuur of coating ... ... . En dat uiteindelijk liefde overwint. Het hout is ook een ode aan het schrijverschap van Jeroen ... Het verleden op een kostschool blijkt wederom een (pijnlijke) goudmijn voor een schrijver. Brouwers zorgt met Bonaventura/Haman voor de intrede van de menselijkheid, van waarachtige hoop en troost in een nagelharde, verknipte wereld. De ervaring leert dat daar maar zeer zelden sprake van was. Guus Bauer. Jeroen Brouwers - Het hout. home > voorstellingen > het ... Het hout — Internationaal Theater Amsterdam ... . De ervaring leert dat daar maar zeer zelden sprake van was. Guus Bauer. Jeroen Brouwers - Het hout. home > voorstellingen > het hout > speellijst speellijst Helaas, geen voorstelling op dit moment. Ga naar het complete aanbod van onze voorstellingen. reageer share. Rate Hieronder kunt u uw reactie invullen. plaats reactie. gegevens worden opgehaald ... voorraad hout. Ook voor gebruikte producten zoals oud eiken, planken en balken bent u bij Het Houthuys aan het juiste adres. Van Feij ontwerpt en maken sfeervolle, houten exclusieve tuinhuizen, overkappingen, buitenkeukens, veranda's, bijgebouwen, buitenkamers, constructies en gebinten, veelal van eiken of douglas. Geschreven bij Het hout. Het hout, symbool van lijden (kruis van Jezus) en tuchtiging (houten stok waarmee de leerlingen weren afgeranseld). De afranselingen waren volgens de opvoeders verwaarloosbaar vergeleken bij het lijden van Christus, sterker nog, ze moesten er dankbaar voor zijn. Meedogenloze tirannie, gecombineerd met blinde lust. Het hout. Als tegenhanger van het overheersend protestante geschrijf in de huidige Nederlandse letteren is Het hout een 'katholieke' roman. In een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat vindt in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme en vernedering plaats. De roman geeft een cynisch beeld van de misdaden en de hypocrisie in de roomse kerk, die heden nog de ... Welk lidwoord (de of het): "de hout" of "het hout", wij helpen je graag. Betekenis van hout: Bepaald product meestal gemaakt van boomstammen, waar je dingen mee kunt maken.. Bekijk alle 0 huizen te...