sociologos.be

Veertig zweepslagen

Responsive image
Op 3 juli 2009 zat Lubna Ahmad Al-Hussein met vrienden in een groot restaurant in Khartoum. Plotseling viel de politie binnen en arresteerde haar en nog elf andere vrouwen wegens hun `onfatsoenlijke kledij : onder hun traditionele tuniek en sluier droegen ze een `sarwal , een soort broek die door de politie als verboden wordt beschouwd. Ze werd veroordeeld tot veertig zweepslagen. Lubna was niet de enige die dit overkwam: in Sudan worden hiervoor jaarlijks meer dan 40.000 vrouwen gearresteerd. Lubna besloot haar veroordeling wereldkundig te maken en het vonnis uit alle macht aan te vechten. Ze wilde de situatie in Sudan aan de kaak stellen. Lubna is een voormalig journaliste die in Sudan grote bekendheid geniet door haar wekelijkse columns. Ze werkte sinds twee jaar voor de lokale VN-missie, maar ze weigerde de bescherming die haar werkgever haar garandeerde, nam ontslag en trok ten strijde tegen de in haar ogen ongrondwettelijke sharia-eisen. Ze trok aan de bel bij alle internationale media en Le Monde, Libération, The Guardian, The Times, CNN en de BBC besteedden aandacht aan haar zaak. Intussen is ze een boegbeeld van de Sudanese emancipatie geworden.
PUBLICATIE DATUM:
september 2010
BESTANDSGROOTTE:
3,87
ISBN:
9789022555255
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Lubna Ahmad-Al Hussein
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Veertig zweepslagen PDF

Veertig zweepslagen is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Lubna Ahmad-Al Hussein. Jij kunt lezen Veertig zweepslagen op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... veroordeeld. Ze had gesproken met twee jonge mannen van 24 jaar die voor haar boodschappen hadden gedaan, maar geen directe familie van haar zijn ... 4. De verhalen van de slaven | slavernij ... . Beide mannen, onder wie een neef van haar overleden echtgenoot, krijgen eveneens straf. Betreft: Veertig zweepslagen voor Gillian Gibbons. Objet: Quarante coups de fouet pour Gillian Gibbons. Een verlaging van 't aantal zweepslagen. Une diminution des coups de fouet. Maar bij de 40 Romeinse zweepslagen zat hij ernaast. Mais avec ses 40 coups de fouet, il avait tort. Veertig zweepslagen krijgt hij. Om andere s ... Veertig zweepslagen om een broek - Joop ... . Maar bij de 40 Romeinse zweepslagen zat hij ernaast. Mais avec ses 40 coups de fouet, il avait tort. Veertig zweepslagen krijgt hij. Om andere slaven af te schrikken. Kwame weet te ontkomen en komt aan in een nederzetting van andere gevluchte slaven: gevluchte slaven worden 'marrons' genoemd. Diep verscholen in het oerwoud, leven zij vrij. Kwame is nu ook vrij. Share this: Twitter; Facebook;...