sociologos.be

Galeislaven

Responsive image
In het titelverhaal van Galeislaven, een bundeling die alle verhalen bevat die Maria Stahlie van 1987 tot en met 2003 schreef, voert de schrijfster zichzelf op en vijf van haar favoriete personages. Er is sprake van muiterij: de personages willen meer zeggenschap. Maria Stahlie verzet zich met hand en tand tegen de opstand: 'Er is niets zo verachtelijk,' roept ze uit, 'als een schrijver die machteloos achter zijn personages aanrent.' Personages zijn galeislaven, ze moeten roeien met de riemen die de schrijver hen geeft. Galeislaven zijn ze, maar galeislaven met een mooi en nobel doel: ze zijn er om tot de verbeelding van de schrijver te spreken en tot de verbeelding van de lezer. Ze zijn er opdat ze samen met de lezer en de schrijver in dezelfde droom terecht kunnen komen.In elk verhaal streeft Maria Stahlie ernaar om samen met haar personages en haar lezers in regionen te verwijlen waar de verbeelding geen strobreed in de weg wordt gelegd. Want niets is intiemer, niets is ingrijpender, niets is verstrekkender dan het delen van een droom.Galeislaven bevat 29 verhalen, waarvan er 9 niet eerder in boekvorm zijn verschenen.
PUBLICATIE DATUM:
maart 2004
BESTANDSGROOTTE:
11,46
ISBN:
9789044603835
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Maria Stahlie
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Galeislaven PDF

Galeislaven is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Maria Stahlie. Jij kunt lezen Galeislaven op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...van admiraal de Ruyter werden bevrijd op 11 februari 1676 ... galeislaaf betekenis en definitie ... . Deze predikanten hadden, om hun geloof, al negen maanden lang in Napels als slaven op Spaanse galeien gezeten. In Een galei was een mede door roeiers aangedreven schip uit de oudheid en de middeleeuwen.Het had ook driehoekzeilen of het Latijnse zeil als hulpmiddel om te varen. Het kende door de eeuwen heen vele verschillende vormen en uitvoeringen en heeft dan ook geen algemene kenmerken in rompvorm en afmetingen.. Het werd hoofdzakelijk gebruikt op en rond de Middella ... De Spaanse galeien en de roeiers - Piratenzoon ... .. Het werd hoofdzakelijk gebruikt op en rond de Middellandse Zee. De galeislaven werden tijdens de zeeslag geketend aan hun roeibanken, wat betekende dat ze niet konden ontsnappen tijdens de strijd, en aldus met het schip ten onder gingen, als het werd lek geramd. Ook gebruikten de Romeinen de enterloopplanken die, vanuit een centrale houten toren, één aan bakboord en één aan stuurboord , werden neergeworpen o...