sociologos.be

Gabrielle Petit

Responsive image
Ze was de eerste arbeidersvrouw in Europa die een standbeeld kreeg. Haar leven werd twee keer verfilmd in Hollywood. Toch is Gabrielle Petit in de vergetelheid geraakt. De internationaal gerenommeerde historica Sophie De Schaepdrijver vertelt het boeiende levensverhaal van de jonge patriottistische vrouw die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België spioneerde voor het Britse leger, tot ze in 1916 door de Duitsers werd ontmaskerd en voor een vuurpeloton kwam te staan. Sophie De Schaepdrijver wekt Gabrielle Petit opnieuw tot leven in deze beklijvende biografie.
PUBLICATIE DATUM:
oktober 2018
BESTANDSGROOTTE:
4,10
ISBN:
9789492159939
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Sophie de Schaepdrijver
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Gabrielle Petit PDF

Gabrielle Petit is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Sophie de Schaepdrijver. Jij kunt lezen Gabrielle Petit op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...oton werd een nationale cultus gecreëerd ... Gabrielle Petit - Sophie De De Schaepdrijver ... ... . Biografie. Petit kwam uit een verarmde familie van belastingontvangers ... Gabrielle Alina Eugenia Maria Petit (20 February 1893 - 1 April 1916) was a Belgian woman who spied for the British Secret Service during World War I.She was executed in 1916, and became a Belgian national heroine after the war's end. Foto van Gabrielle Petit op een tijdschrift uit 1919 (wiki) Gabrielle werd in 1893 geboren binnen een bescheiden gezin in Doornik, een stad gelegen aan de oevers van de rivier de Schelde in de Belgische provincie Henegouwen. Op vrij jonge leeftijd komt haar moeder ... Gabrielle Petit - Wikipedia ... . Op vrij jonge leeftijd komt haar moeder te overlijden. Haar vader beslist kort daarna de kleine Gabrielle samen met haar zus Helène in een internaat te plaatsen. Toch is Gabrielle Petit in de vergetelheid geraakt. De internationaal gerenommeerde historica Sophie De Schaepdrijver vertelt het boeiende levensverhaal van de jonge patr...