sociologos.be

Pieter Daens

Responsive image
Aan het einde van de negentiende eeuw leven de arbeiders in het fabrieksstadje Aalst in mensonwaardige omstandigheden. Er is kinderarbeid, soms is het werk gevaarlijk en ze wonen in krotten. Uitgever Pieter Daens klaagt deze toestand aan in de dagbladen Het Land van Aalst en De Werkman. Dit leidt tot een afsplitsing van de Katholieke Partij met haar behoudsgezinde voorzitter Charles Woeste. Met Pieter Daens bewijst Louis Paul Boon opnieuw zijn literaire meesterschap.Meer boeken van Louis Paul Boon.
PUBLICATIE DATUM:
oktober 2014
BESTANDSGROOTTE:
5,73
ISBN:
9789029592161
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Louis Paul Boon
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Pieter Daens PDF

Pieter Daens is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Louis Paul Boon. Jij kunt lezen Pieter Daens op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...uitsland, waar hij in het ensemble van Love Never Dies speelde en understudy voor Gangle was ... Daens - Histoforum ... . Pieter Daens is een grote documentaire roman die de sociaal-politieke strijd van de christen-democratische beweging te Aalst tijdens de laatste decennia in het ruimere perspectief van de emancipatie van de arbeidersklasse plaatst. Hoofdpersoon is de schrijver/uitgever Pieter Daens die samen met zijn broer, de priester Adolf Daens, in 1893 de Christelijke Volkspartij oprichtte. Omdat de gebroeders Daens de Pauselijke encycliek "Rerum Novarum" socialistisch interprete ... Daens (film) - Wikipedia ... . Omdat de gebroeders Daens de Pauselijke encycliek "Rerum Novarum" socialistisch interpreteerden, stootten ze de behoudend katholieke machthebbers voor het hoofd, die dan ook niets hebben nagelaten om hen en hun aanhangers te breken. Adolf Daens (18 December 1839 - 14 June 1907) was a Flemish priest from Aalst.Daens was a Jesuit from 1859 to 1871 but is especially known for his socio-political involvement after he joined the diocesan clergy. He created the Daensist movement from which originated in 1893 the Christene Volkspartij inspired by Leo XIII's encyclical Rerum novarum.The Christene Volkspartij forced the ......