sociologos.be

MODERNE ANTONIUS

Responsive image
Vestdijk zelf heeft deze roman, 1 dr. 1960, een "fantastische roman" genoemd, zoals ook "De kellner der levenden" en wat minder "De redding van Fré Bolderhey". De roman speelt zich af in het psychische gebied tussen waan en werkelijkheid. De hoofdpersoon Olivier gaat in toenemende mate hallucineren en leeft zo twee levens door elkaar heen. De symboliek is niet vanuit één principe te verklaren. Olivier's hallucinaties hebben alles met de dood te maken; ze worden bevolkt door velerlei duivels; het is het werk van zijn relatie de arts Dr. Caroli - blijkbaar, maar wij komen dat niet stellig te weten, de opperduivel. Evenals St. Antonius biedt Caroli weerstand; hoewel hij wint en geneest, blijft de duivelse wereld realiteit. Het is een boeiend verteld verhaal en als zodanig niet "moeilijk". Tussen Vestdijk's romans neemt deze een bijzondere plaats in door zijn thematiek en humor.
PUBLICATIE DATUM:
none
BESTANDSGROOTTE:
10,5
ISBN:
9789021495989
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
S. Vestdijk
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

MODERNE ANTONIUS PDF

MODERNE ANTONIUS is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs S. Vestdijk. Jij kunt lezen MODERNE ANTONIUS op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...j het dat de ziekte ook een belangrijke rol speelt ... Patroonheilige(n) voor Beroepen ... . Welke ziekte dat is zal ik in dit verband proberen te vast te stellen. 2 Het tweede onderwerp betreft mijn zoektocht naar de bronnen die Vestdijk heeft gebruikt voor Een moderne Antonius . Marcus Antonius (Volledige naam: M. Antonius M. f. M. n.) was een Romeins generaal en politicus, die in de Late Republiek een tijdlang het politiek schouwtoneel zou beheersen na de moord op Gaius Iulius Caesar.Hij zou samen met Caesars erfgenaam Octavianus en ... Portaal:Oudheid/werkplaats/Marcus Antonius - Wikipedia ... .Hij zou samen met Caesars erfgenaam Octavianus en de Caesariaan Marcus Aemilius Lepidus het tweede triumviraat vormen dat een tijdlang het Imperium Romanum zou overheersen. Moderne antonius (hardcover). Vestdijk zelf heeft deze roman, 1 dr. 1960, een "fantastische roman" genoemd, zoals ook "De kellner der levenden" en wat... 9789023460633 Vestdijk, Simon - Een moderne Antonius - Auteur: Simon VestdijkVertaler:Illustrator:T...