sociologos.be

Kwikzilver

Responsive image
Een ontroerende familieroman van Ann De Craemer. Trefzeker geschreven, tijdloos, authentiek.Wanneer de grootmoeder van Ann De Craemer haar huis op het platteland moet verlaten ten voordele van een kmo-zone, belandt ze in een servicefl at in het stadscentrum. Strijdend tegen de heimwee naar een huis dat nog twee jaar op de sloophamer zal wachten, vertelt ze verhalen over de plek waar ze haar leven doorbracht: de vluchtelingen die er tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilden, het zoontje dat ze er verloor, en de familiefeesten die er werden gevierd. Twintig jaar na Paula’s dood neemt Kwikzilver de lezer mee op een tocht door de kamers van een huis waarvan de stenen zijn verdwenen, maar de verhalen minutieus werden overgeleverd. Kwikzilver is het verhaal van een huis, een leven en een eeuw. Het is het verhaal van de liefde van een kleindochter voor haar grootmoeder.
PUBLICATIE DATUM:
september 2014
BESTANDSGROOTTE:
6,94
ISBN:
9789085425397
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Ann de Craemer
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Kwikzilver PDF

Kwikzilver is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Ann de Craemer. Jij kunt lezen Kwikzilver op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...rgyrus) en atoomnummer 80. Het is een zilverwit overgangsmetaal dat als enige metaal ook bij kamertemperatuur vloeibaar is ... kwikzilver - Engelse vertaling - Linguee woordenboek ... .. Kwik is het enige metaal uit het periodiek systeem dat bij kamertemperatuur (ca. 20 °C) vloeibaar is. Er zijn enkele metalen (gallium ... Kwikzilver Let op: Spelling van 1914 In 1911 werd nabij de Marowijne cinnaber-erts gevonden. Volgens het Kol. Verslag 1913, blz. 3, werd van de analyse daarvan aan de Technische Hoogeschool te Delft een gunstig rapport ontvangen. Rood kwikzilver, rood kwik of red mercury (Russisch: красная ртуть; krasnaja rtoet) is een substantie waarva ... Wat is de betekenis van kwikzilver - Ensie ... . Rood kwikzilver, rood kwik of red mercury (Russisch: красная ртуть; krasnaja rtoet) is een substantie waarvan het bestaan nog nooit is aangetoond, maar waarvan sinds eind jaren 80 van de twintigste eeuw verhalen rondgaan dat het een in de voormalig Sovjet-Unie ontwikkeld zeer explosief materiaal zou zijn. De piek van deze broodjeaapverhalen lag rond 1992. http://www.kwikzi...