sociologos.be

Salammbô

Responsive image
Salammbô (1862) is een van Flauberts historische romans. De roman is gesitueerd in de oudheid, in Carthago in de derde eeuw voor Christus. Hiervoor baseerde Flaubert zich op bronnen van Griekse en Romeinse geschiedschrijvers, en dan met name op werk van Polybius. Na de Eerste Punische Oorlog met Rome kan Carthago haar huurlingen niet afbetalen, zodat deze in opstand komen. Tegen de achtergrond van deze opstand wordt rebellenleider Matho verliefd op Salammbô, een fictioneel personage, in de roman priesteres en dochter van een voorname Carthaagse generaal. Salammbô; wordt echter door haar vader uitgehuwelijkt aan een prins om zijn steun in de opstand te verwerven. Matho wordt uiteindelijk gevangengenomen en ter dood veroordeeld, waarop Salammbô ook er voor kiest om te sterven. De roman was indertijd een grote bestseller, maar had een controversiële status vanwege de hoeveelheid geweld en erotiek.
PUBLICATIE DATUM:
december 2018
BESTANDSGROOTTE:
6,19
ISBN:
9788726116359
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Gustave Flaubert
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Salammbô PDF

Salammbô is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Gustave Flaubert. Jij kunt lezen Salammbô op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... Mercenary Revolt which took place shortly after the First Punic War ... Wapassou - Salammbô | Releases, Reviews, Credits | Discogs ... .Flaubert's main source was Book I of Polybius's Histories.The novel jumpstarted a renewed interest in the history of the Roman Republic's conflict with the North African Phoenician ... Voorgeschiedenis. Salammbo is de tweede roman van Flaubert, na zijn debuutroman Madame Bovary.Zijn debuutroman genoot meteen na publicatie een enorme belangstelling. Begin 1857 werd Flaubert echter voor de rechtbank gedaagd omdat he ... Salammbo - Wikipedia ... . Begin 1857 werd Flaubert echter voor de rechtbank gedaagd omdat het boek de goede zeden en het katholieke geloof zou aantasten en beledigen. Salammbô is een opera in vijf aktes gecomponeerd door Ernest Reyer.Het werk gebruikt een Franstalig libretto van Camille de Locle en is gebaseerd op de roman Salammbo van Gustave Flaubert uit 1862.. De première van deze opera vond plaats in de koninklijke Muntschouwburg te Brussel op 10 februari 1890. Lina Pacary zong de hoofdr...