sociologos.be

Een kamer op de himalaya

Responsive image
DE VERZAMELBUNDEL Een kamer op de Himalaya omspant dertig jaar van uitzonderlijk en veelzijdig schrijverschap. In het eerste deel van de bundel zijn de korte verhalen en novellen samengebracht die de schrijfster zelf het naast aan het hart liggen, zoals 'Silhouet van mijn grootmoeder' dat een prelude vormt op haar meest gelezen beek Vroeger is dood, en 'De eendevoetenboem', dat haar grote roman Het gevorkte beest aankondigt. In 'De verrader' speelt het thema van de oorlog een grote rol, een thema dat als een rode draad door al haar werk loopt. Heel anders van geaardheid zijn weer de verhalen 'Na de orkaan' en 'De duif, "waar een vervreemdende surrealistische beklemming vanuit gaat".- PETER DE BOER IN VRIJ NEDERLANDHet middendeel van de bundel, 'Dagboekbladen uit een huis in de Prime', vormt een rustpunt, zoals het Zuidfranse huis zelf een rustpunt en een bezinningsoord vormt in het actieve leven van de schrijfster en haar man, de theatermaker Erik Vos.Het zijn meditatieve bladzijden die samenhangen met het verstrijken van de tijd.Na die betrekkelijke rust volgen in het derde deel de onstuimige reisverhalen die een belangrijk aandeel hebben in haar oeuvre. "Inez van Dullemen is tot dusverre de enige vrouw die zich in haar reisboeken heeft geprofileerd." Juryrapport ANNA BIJNS PRIJS 1959Een keuze is gemaakt uit reisverslagen over India, Kenya, Alaska, kritische stukken over de Verenigde Staten en lyrische over Mexico, gevolgd door nog niet eerder in boekvorm verschenen reportages over een recent verblijf in Japan.Deze bundel geeft zo een uniek overzicht van de korte verhalen van Inez van Dullemen die in 1959 voor haar gehele oeuvre met de Anna Bijns Prijs werd bekroond.
PUBLICATIE DATUM:
none
BESTANDSGROOTTE:
3,31
ISBN:
9789021460581
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Inez van Dullemen
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Een kamer op de himalaya PDF

Een kamer op de himalaya is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Inez van Dullemen. Jij kunt lezen Een kamer op de himalaya op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...amira Homestay: Een kamer met uitzicht op de Himalaya - Bekijk 65 reizigersbeoordelingen, 90 onthullende foto's en goede aanbiedingen voor Bandipur Samira Homestay, op Tripadvisor ... Je kamer op orde houden: 15 stappen (met afbeeldingen ... ... . Get this from a library! Een kamer op de Himalaya : de verhalen van Inez van Dullemen.. [Inez van Dullemen] -- Verhalen die zich afspelen op allerlei plaatsen van de wereld. Een himalaya-zoutlamp op de babykamer. Eerder schreven wij een artikel over belangrijke zaken die je moet weten wanneer je een zoutlamp koopt. Nu vind ik een zoutlamp bestaande uit Himalaya zout erg fijn en het heeft een ontspannend effect op het menselijk lichaam. Inez van dullemen - een kamer op de himalaya(de verhal ... Een himalaya-zoutlamp op de babykamer | Enfait ... . Nu vind ik een zoutlamp bestaande uit Himalaya zout erg fijn en het heeft een ontspannend effect op het menselijk lichaam. Inez van dullemen - een kamer op de himalaya(de verhalen van inez van dullemen)isbn 9021460580uitgave uit 1990294 pp paperback(in goede staat!, leesstreep op de rug)staat van het b De Himalaya is 2400 km lang en tussen de 150 en 280 km breed, met een totale oppervlakte van rond ...