sociologos.be

Misdaadprofielen

Responsive image
Misdaadprofielen 1e druk is een boek van Frank Bovenkerk uitgegeven bij Meulenhoff. ISBN 9789029067140 Taboes mogen in de wetenschap niet bestaan, vindt de bekende criminoloog Frank Bovenkerk. Na eerst naam te hebben gemaakt met onderzoekingen over immigratie, discriminatie en vooroordeel, neemt hij nu in Misdaadprofielen een zeer polemisch standpunt in over de betrokkenheid van etnische minderheden bij nieuwe vormen van misdadigheid. Sommige culturele groepen, sociale klassen en ook bijzondere persoonlijkheidstypen lopen werkelijk een hoog risico om in de zware criminaliteit verzeild te raken.Bij zijn speurtocht naar nieuwe ontwikkelingen in de samenleving probeert Bovenkerk steeds opnieuw gebruik te maken van criminologische inzichten, maar hij ondervindt telkens dat hij een beroep moet doen op de wijdere inzichten van de psychologie, de sociaal-economische wetenschappen en de economie. Het resultaat van deze beschouwingen is een reeks spraakmakende hoofdstukken over Nederland als centrum van de internationale misdaad, de gewelddadige 'Joego-scene' van Amsterdam, de 'transnationale' jeugdcriminaliteit uit de Nederlandse Antillen en de plotseling opgekomen lucratieve 'Nederwiet-economie'.
PUBLICATIE DATUM:
2001-10-01
BESTANDSGROOTTE:
11,73
ISBN:
9789029067140
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Frank Bovenkerk
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Misdaadprofielen PDF

Misdaadprofielen is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Frank Bovenkerk. Jij kunt lezen Misdaadprofielen op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...7140 Taboes mogen in de... Misdaadprofielen, preventie en bestrijding ... Jeugddelinquenten en hun culturele achtergrond - PDF ... . All programmes A to Z. Opsporingscriminologie: misdaadprofielen en misdaadbestrijding. Vanwege de coronacrisis gelden mogelijk andere voorwaarden voor jouw toelating tot deze master. Bekijk de voorwaarden bij toelating en contact onder het kopje 'Coronavirus: van bachelor naar master'. Misdaadprofielen | ISBN 9789029067140 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. TENTAMENWEEK: VAKANTIE Een scrip ... PDF Masteropleiding Criminologie - Vrije Universiteit Amsterdam ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. TENTAMENWEEK: VAKANTIE Een scriptietraject duurt meerdere maanden. meerdere perioden Start vroeg met je orientatie (P3 of eerder) en neem op tijd contact op met een scriptiebegeleider. Opsporingscriminologie: misdaadprofielen en misdaadbestrijding Interventiecriminologie: criminele carrières en interventies Na een succesvolle afronding van het masterprogramma ben je Master of Science ...