sociologos.be

Melancholie van de onrust

Responsive image
Essay Maand van de Filosofie 2017'De mens is een homo melancholicus, die weet heeft van verlies en vergankelijkheid en dit besef probeert om te buigen tot hoop en creativiteit. Als het tij echter tegenzit en onze melancholie door onrust en angst slechts naar de duistere kant van het verlies getrokken wordt, kan deze omslaan in depressiviteit. Behalve rust, liefde en aandacht hebben we ook sociale verbondenheid en een bloeiende politiek-culturele wereld nodig om onze angsten te bezweren en de melancholie 'gezond' te houden. In dit essay onderzoekt Joke J. Hermsen met denkers als Hannah Arendt, Ernst Bloch en Lou Andreas-Salomé wanneer de mens nog over voldoende macht, daadkracht en hoop beschikt om over het verlies heen te stappen en een nieuwe verhouding tot de wereld en zichzelf te zoeken.
PUBLICATIE DATUM:
maart 2017
BESTANDSGROOTTE:
6,25
ISBN:
9789047709534
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Joke J. Hermsen
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Melancholie van de onrust PDF

Melancholie van de onrust is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Joke J. Hermsen. Jij kunt lezen Melancholie van de onrust op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... onderzoekt het verschil tussen melancholie en morele depressie, bekritiseert de demagogie van politieke leiders als Trump en Le pen, en pleit met Hannah Arendt voor meer rust, empathie en betrokkenheid op de wereld ... Melancholie van de onrust - Hannah Arendt ... . Melancholie van de onrust Door Joke J. Hermsen Te verschijnen: april 2017 Cover: Jan Asselijn, 'De bedreigde zwaan' 1650 Van alle vogels wordt vooral de zwaan met nobele wijsheid en de melancholie van het laatste lied dat een dichter voor zijn dood ten gehore brengt verbonden. In de openingsalinea van Melancholie van de onrust, een essay van boeklengte dat verschijnt in het kader van de Maand van de Filosofie, haalt filosofe en schrijfster Joke J. Hermsen een prachtige frase van Italo C ... PDF synopsisMelancholie van de onrust - jokehermsen.nl ... . In de openingsalinea van Melancholie van de onrust, een essay van boeklengte dat verschijnt in het kader van de Maand van de Filosofie, haalt filosofe en schrijfster Joke J. Hermsen een prachtige frase van Italo Calvino aan, die melancholie omschreef als 'verdriet dat licht geworden is'. Ze laat het haast ongemerkt vallen en staat er niet bij stil, ze is met haar gedachten bij het beroemde ... Joke Hermsen...