sociologos.be

Leren interviewen

Responsive image
Leren Interviewen is een compacte en helder geschreven methode om te leren interviewen). In deze methode wordt het interview gebruikt als onderzoeksinstrument en leidt het tot een schriftelijk product.Het boek is geschreven voor hbo-studenten en cursisten in communicatietrainingen.Het heeft een logische opbouw van algemeen naar specifiek. In kort bestek passeren alle aspecten van het interview de revue, zoals het genre, waarbij de rol van het interview in verschillende beroepscontexten wordt toegelicht. Verder komen aan bod: vraagcategorieën, doorvraagtechnieken, voorbereiden, afnemen en uitwerken van het interview. De theorie krijgt kleur dankzij voorbeelden uit kranten, tijdschriften en tv-programma's. Oefeningen plaatsen het trainingsproces in de maatschappij en maken de informatie direct toepasbaar.Leren Interviewen leent zich uitstekend voor zelfstudie dankzij de website www.lereninterviewen.wolters.nl. Op deze site staan uitwerkingen van de oefeningen en formulieren ter ondersteuning van het oefenproces. Bovendien zijn daar extra oefeningen en voorbeelden te vinden voor diverse studierichtingen en beroepscontexten.Drs Marian Hulshof studeerde Nederlands aan de Rijks Universiteit Groningen, waar zij zich specialiseerde in Communicatieve Vaardigheden. Daarna was zij als docent verbonden aan de Hogeschool Van Hall-Larenstein in Leeuwarden. Momenteel is zij freelance communicatietrainer en autonoom beeldend kunstenaar.
PUBLICATIE DATUM:
april 2007
BESTANDSGROOTTE:
3,11
ISBN:
9789001417024
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Marian Hulshof
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Leren interviewen PDF

Leren interviewen is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Marian Hulshof. Jij kunt lezen Leren interviewen op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...n compacte en helder geschreven methode om te leren interviewen) ... Leren interviewen? I&O Research en het 'doe het zelf ... ... . In deze methode wordt het interview gebruikt als onderzoeksinstrument en leidt het tot een schriftelijk product. Sinds het verschijnen van de eerste druk van Leren interviewen, zijn er di-verse andere boeken over interviewen verschenen, vooral voor het speci-fieke vakgebied van de journalistiek. De behoefte aan een algemene, be-knopte methode is echter blijven bestaan. Nieuwe inzichten maakten een nieuwe druk van Leren interviewen ... Leren interviewen - Noordhoff ... . Nieuwe inzichten maakten een nieuwe druk van Leren interviewen gewenst. Leren interviewen at5Basta. Loading ... interviewen? Razende reporters Jaden en Marlene brengen jullie de fijne kneepjes van het ... Quarantainebeleid niet gebaseerd op wat cijfers leren over corona. Leren interviewen geeft studenten de instrumenten om die drijfveer professioneel vorm te geven. Zij ervaren het verschil tussen feiten, meningen, ervaringen en motieven, en worden ...