sociologos.be

De puinhopen van rechts

Responsive image
Sinds de LPF ontstonden allerlei partijen 'op rechts' die in de problemen kwamen. Zowel de LPF als Trots op Nederland faalden in hun poging een nieuwe partij te vestigen. De enige rechtse partij die al jaren electorale successen boekt, de PVV, is regelmatig het toneel van conflicten, schandalen en afsplitsingen. Hoe is het mogelijk dat politici als Pim Fortuyn, Rita Verdonk en Geert Wilders bij het grote publiek een enorme populariteit kregen maar niet in staat waren een stabiele partij op te bouwen? Trokken zij de verkeerde mensen aan of lag het aan henzelf?Chris Aalberts en Dirk-Jan Keijser spraken met veertig direct betrokkenen bij onder andere de LPF, Trots op Nederland en de PVV. Dit levert een uniek inkijkje op in hoe deze partijen opgebouwd waren, hoe de leiders deze partijen tot een succes probeerden te maken, wie er actief waren, waar deze partijen inhoudelijk voor stonden en hoe een aantal partijen tot een einde kwam. Deze reconstructie van nieuwe partijen aan de rechterkant van het politieke spectrum levert vele lessen op hoe je een politieke partij niet moet oprichten.Plus: hoe richt je een politieke partij wél succesvol op?Chris Aalberts schrijft, spreekt en doceert over politiek en burgers. Hij blogt bij ThePostOnline en schreef eerder Achter de PVV over de achterban van Geert Wilders.Dirk-Jan Keijser adviseerde tal van politieke partijen 'op rechts'. Hij is directeur van het sprekersbureau Gastsprekers.NL en voorzitter van Stichting Burger.
PUBLICATIE DATUM:
april 2015
BESTANDSGROOTTE:
8,97
ISBN:
9789059729711
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Chris Aalberts
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

De puinhopen van rechts PDF

De puinhopen van rechts is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Chris Aalberts. Jij kunt lezen De puinhopen van rechts op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


..... In 'De puinhopen van rechts' bekijken Chris Aalbets en Dirk-Jan Keijer waarom politici als Pim Fortuyn, Rita Verdonk en Geert Wilders bij het grote publiek een enorme populariteit kregen maar niet in staat waren een stabiele partij op te bouwen ... De puinhopen van rechts door Chris Aalberts & Dirk-Jan Keijser ... . De puinhopen van rechts. Sinds de LPF ontstonden allerlei partijen 'op rechts' die in de problemen kwamen. Zowel de LPF als Trots op Nederland faalden... In De Puinhopen van Rechts analyseren de auteurs Aalberts en Keijser de rechtse politieke partijen die na de moord op Pim Fortyn zijn opgericht. 'Op basis van interviews met direct betrokkenen schetsen we een beeld hoe deze politieke partijen w ... De puinhopen van rechts - Chris Aalberts, Dirk-Jan Keijser ... .. In De Puinhopen van Rechts analyseren de auteurs Aalberts en Keijser de rechtse politieke partijen die na de moord op Pim Fortyn zijn opgericht. 'Op basis van interviews met direct betrokkenen schetsen we een beeld hoe deze politieke partijen werden opgericht en hoe de leiders van deze partijen vaak zowel voor de opkomst als voor de ondergang van hun partij verantwoordelijk waren ... Deze reconstructie van nieuwe partijen aan de rechterkant van het politieke spectrum levert vele lessen o...