sociologos.be

Het placebo effect

Responsive image
De verborgen geneeskracht in jezelf activerenHet placebo-effect is een bekend verschijnsel dat voorkomt bij het uittesten van nieuwe geneesmiddelen. Een groep patiënten krijgt een nieuw geneesmiddel toegediend. Een gelijkwaardige of controlegroep krijgt, zonder dat zij dat weet, een onschuldig nepmiddel. Als bij deze laatste groep onverwacht mensen genezen, heet dat het placebo-effect. Als mensen echter de bijverschijnselen van het nieuwe geneesmiddel gaan vertonen noemt men dat een nocebo. Zowel bij placebo- als nocebo-effecten hebben de patiënten spontaan een proces in gang gezet, zonder oorzaak van buitenaf. Hoe doen ze dat? En waarom doen ze dit nieteerder? Paul Liekens, die meer dan 35 jaar ervaring heeft met het wonderbaarlijke menselijke genezingspotentiëel, reikt eenvoudige NLP-technieken aan om zelf spontaan het placebo-effect te activeren en zo gezond te blijven.
PUBLICATIE DATUM:
2011-09-30
BESTANDSGROOTTE:
8,91
ISBN:
9789020299045
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Paul Liekens
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Het placebo effect PDF

Het placebo effect is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Paul Liekens. Jij kunt lezen Het placebo effect op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...ook gebruikt als verkorting van placebo-effect ... Nocebo-effect nog belangrijker dan placebo-effect ... .Een placebo slaat in die betekenis op een positief psychisch effect dat optreedt door vertrouwen in de heilzame werking van een behandeling (bijvoorbeeld meer gevoel van welbehagen ... Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het placebo-effect precies werkt. Er wordt aangenomen dat het te maken heeft met de verwachtingen die worden geschapen. Er worden niet alleen verwachtingen geschapen door het nemen van een pil, maar ook door de arts die hem aan je geeft, het ziekenhuis waar je bent en de ervaring die je al hebt. Een placebo is een nepmedicijn. Het kan een ... Placebo effect, de wetenschap voorbij | Wetenschap: Onderzoek ... . Een placebo is een nepmedicijn. Het kan een injectie, pil, operatie of een andere behandeling zijn zonder direct medisch effect. Zoals een tablet die er exact zo uitziet en net zo smaakt als een echte pijnstiller, maar dan zonder de werkzame stoffen.De patiënt weet niet dat hij een placebo neemt in plaats van een 'echt' medicijn. Het place...