sociologos.be

Onderzoek in zorg en welzijn

Responsive image
Onderzoek in zorg en welzijn is een praktische inleiding in de onderzoeksmethodologie voor sociaalagogische opleidingen. Een juiste onderzoekshouding is belangrijk om goed onderzoek te kunnen doen. Dit boek biedt een helder overzicht met duidelijke aanknopingspunten voor het opzetten, uitvoeren en verwerken van een onderzoek.Met behulp van toegankelijke voorbeelden uit de praktijk wordt geïllustreerd wat onderzoek doen nu werkelijk inhoudt. De auteurs beginnen met een algemene introductie waarin ze ruim aandacht besteden aan de ontwikkeling van elementaire onderzoeksvaardigheden. Daarna krijgt de student een stappenwijzer en een methodewijzer aangereikt. Deze handvatten kan hij gebruiken bij het opzetten van zijn onderzoek. De laatste twee hoofdstukken gaan in op het verwerken en presenteren van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens, met handleidingen voor het gebruik van SPSS en Excel.Onderzoek in zorg en welzijn is bedoeld voor studenten aan sociaalagogische opleidingen die voor het eerst in aanraking komen met onderzoek doen. Het boek is ook geschikt om zelfstandig te bestuderen, bijvoorbeeld als ondersteuning bij een (afstudeer)onderzoek.Marcel Heerink is werkzaam als onderzoeker en docent onderzoekstechnieken aan de Hogeschool van Amsterdam. Suzanne Pinkster is docent pedagogiek, onderwijskunde en psychologie bij ArtEZ Hogeschool voor de kunsten en Hogeschool Windesheim. Marleen Bratti-van der Werf is als docent verbonden aan de Academie Mens & Maatschappij van Saxion Hogescholen en verzorgt onderwijs en begeleiding bij afstudeeronderzoeken van de opleidingen MWD en SPH.
PUBLICATIE DATUM:
none
BESTANDSGROOTTE:
7,14
ISBN:
9789043016704
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Marcel Heerink
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Onderzoek in zorg en welzijn PDF

Onderzoek in zorg en welzijn is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Marcel Heerink. Jij kunt lezen Onderzoek in zorg en welzijn op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...Prijs: € 29,50 Onderzoek in zorg en welzijn is een praktische inleiding in de onderzoeksmethodologie voor sociaalagogische opleidingen ... Onderzoek in zorg en welzijn - onderzoekzorgenwelzijn.nl ... . Een juiste onderzoekshouding is belangrijk om goed onderzoek te kunnen doen. Dit boek biedt een helder overzicht met duidelijke aanknopingspunten voor het opzetten, uitvoeren en verwerken van een onderzoek. Aan de hand van praktische voorbeelden en technieken, hebben de auteurs de basisprincipes van praktijkonderzoek vertaald naar de beroepspraktijk van zorg en welzijn. Dat doen zij vanuit een realistische visie op de waarde die het onderzoek kan hebben voor de organisatie, de professionals, de cliënt ... HBO Kennisbank ... . Dat doen zij vanuit een realistische visie op de waarde die het onderzoek kan hebben voor de organisatie, de professionals, de cliënten en andere belanghebbenden. Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn. Download Bestand (PDF) Drs. Ferdie Migchelbrink. Wij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geef...