sociologos.be

Bestuurskundig Onderzoek

Responsive image
Standaarddeviatie, steekproeven, validiteit: het zijn begrippen die studenten bestuurskunde leren aan het begin van hun studie, maar die vaak pas gaan leven wanneer zij aan hun bachelor- of masterscriptie toe zijn. De bestaande literatuur voor methoden en technieken is vaak nogal technisch en is bovendien niet toegesneden op hun vakgebied. Bestuurskundig onderzoek is een inleiding in de onderzoeksmethodologie waarin de kennis direct toegepast wordt in de bestuurskunde. Daardoor krijgt het vak voor de studenten meteen al betekenis. Bovendien wordt rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de bestuurskunde als onderzoeksgebied, bijvoorbeeld met het interdisciplinaire karakter ervan. Het boek is een praktische handleiding. Alle onderzoeksstappen worden doorlopen en er worden tal van praktische tips gegeven. Met behulp van de oefeningen kunnen studenten de stof toepassen. Verder bevat het boek toetsvragen. Hiermee is het niet alleen geschikt in onderwijssituaties, maar ook voor zelfstudie.Bestuurskundig onderzoek is bedoeld voor studenten die voor het eerst kennismaken met bestuurskundig onderzoek. Dat zullen primair studenten bestuurskunde zijn, maar ook bestuursjuristen, beleidssociologen, politicologen en andere onderzoekers die zich bezighouden met het openbaar bestuur, kunnen veel baat hebben bij dit boek.Sandra van Thiel is universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar combineert zij haar eigen onderzoeksinteresse in verzelfstandiging van overheidsorganisaties met onderwijs in onderzoeksmethoden voor bachelor- en masterstudenten.
PUBLICATIE DATUM:
december 2007
BESTANDSGROOTTE:
10,93
ISBN:
9789046900901
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
S. Van Thiel
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Bestuurskundig Onderzoek PDF

Bestuurskundig Onderzoek is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs S. Van Thiel. Jij kunt lezen Bestuurskundig Onderzoek op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...teit: het zijn begrippen die studenten bestuurskunde leren aan het begin van hun studie, maar die vaak pas gaan leven wanneer zij aan hun bachelor- of masterscriptie toe zijn ... Opleiding | Erasmus University Rotterdam ... . Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Bestuurskundig onderzoek, geschreven door Sandra van Thiel. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over van Thiel, bestuurskundig onderzoek, bestuurskunde, Tilburg University, Mens & maatschappij, Bestuurskundig onderzoek 1 & Bestuurskunde. Bezig met 6604 ... Bestuurskundig Onderzoek, 2019-2020 - Studiegids ... ... . Denk aan uitleg over van Thiel, bestuurskundig onderzoek, bestuurskunde, Tilburg University, Mens & maatschappij, Bestuurskundig onderzoek 1 & Bestuurskunde. Bezig met 660440 Bestuurskundig onderzoek 1: probleemstellen en onderzoeksopzet aan de Tilburg University? Op StudeerSnel vind je alle samenvattingen, oude tentamens, college-aantekeningen en uitwerkingen voor dit vak Bestuurskundig Onderzoek. Vak. 2019-2020. Toegangseisen. Alleen toegankelijk voor studenten van de Master Management va...