sociologos.be

Haptonomie

Responsive image
Wie haptonomie zegt, zegt Ted Troost. Want Ted Troost is de man die haptonomie bij het grote publiek bekendgemaakt heeft. Zijn methoden zijn zo bijzonder, dat ook vele topsporters er baat bij hebben gevonden. Dit boek leert je dan ook hoe. Hans van Breukelen zijn doel - voor zijn gevoel - kleiner wist te maken; hoe Richard Krajicek leerde positief te denken, hoe Yvonne van Gennip door haar schaat" heen het ijs kunt voelen.Maar haptonomie kun je ook in het dagelijks leven toepassen. Haptonomie gaat ervan uit dat ons lichaam deel uitmaakt van onze omgeving. Je moet je lichaam dan ook 'verlengen' om er beter gebruik van te kunnen maken. Veel problemen zijn met haptonomie te verhelpen: je kunt er blokkades mee opheffen en spieren die in de knoop zitten, mee ontwarren HAPTONOMIE DE KUNST VAN HET AANRAKENleer je dat je met haptonomie ook problemen kunt voorkomen,door bijvoorbeeld rustiger adem te halen en te bewegen, zodat je geen last krijgt van stress.
PUBLICATIE DATUM:
februari 1999
BESTANDSGROOTTE:
10,32
ISBN:
9789055010974
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Frans van der Beek
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Haptonomie PDF

Haptonomie is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Frans van der Beek. Jij kunt lezen Haptonomie op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...t en de patiënt een belangrijk aspect is ... Voor professionele haptotherapie - Haptotherapie Nijmegen ... . In de therapie staat de gevoelsbeleving van de cliënt en hoe hij omgaat met zichzelf en anderen centraal. De behandelaar mag de cliënt aanraken. Haptonomie is een leer / wetenschap die zich bezig houdt met aanraken, voelen, direct lichamelijk contact, met de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven en de ontwikkeling van de tastzin, met houdingen, bewegingen en gebaren.Letterlijk betekent 'haptonomie' de leer ... Home - academie haptonomie ... .Letterlijk betekent 'haptonomie' de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. De haptonomie is in de jaren '50 - '60 ontwikkeld door Frans Veldman. Haptonomie is een manier om in contact te komen met je gevoel en dus met je diepere zelf. Om de ware haptonomie betekenis en deze leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven te begrijpen, zijn twee begrippen van belang: contact en gevoel. Haptonomie is een methode om in contact te komen met je gevoel. Het kan help...