sociologos.be

De 'Heidense' Christus

Responsive image
Lang voor de komst van Jezus Christus geloofden de Egyptenaren en andere oude volkeren in de komst van een messias, een madonna en haar kind, een maagdelijke geboorte en de incarnatie van de geest in het vlees. De oude christelijke kerk nam deze waarheden over als de kernpunten van het christelijk geloof, maar miskende de oorsprong ervan. Wat ooit was begonnen als een universele geloofsleer verwerd algauw tot een door rituele gekenmerkt instituut met ultraconservatieve kerkleiders aan het hoofd die uitsluitend een letterlijke duiding van deze oude verhalen accepteerden. Volgens Harpur is een christendom dat zo te werk gaat ten dode opgeschreven. Alleen wanneer de christelijke religie gaat inzien dat Christus in ieder van ons leeft, zullen we werkelijk begrijpen wie we zijn en wie we bedoeld zijn te worden.
PUBLICATIE DATUM:
oktober 2004
BESTANDSGROOTTE:
4,91
ISBN:
9789020283693
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Tom Harpur
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

De 'Heidense' Christus PDF

De 'Heidense' Christus is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Tom Harpur. Jij kunt lezen De 'Heidense' Christus op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...een... 3 reacties op " De heidense Christus " Hanz ... De geboorte van Jezus Christus in historisch perspectief ... ... . op 30 maart 2018 om 17:46 Mooi verhaal Abe, het zou weleens niet zover bezijden de waarheid kunnen liggen! Je hebt een zeer heidense en daardoor veel opener kijk op de zaak dan menig schriftgeleerde, die zijn vaak verblind door dogmatiek! De 'Heidense' Christus van Tom Harpur kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. ISBN 9789020283693. HARPUR, T., De heidense Christus.Herontdekking van het verl ... PDF De historiciteit van Jezus Christus - Hervormd Huizen ... ., De heidense Christus.Herontdekking van het verloren licht. (Vert. The Pagan Christ) Deventer, Uitg.Ankh-Hermes, 2004, 231 pp. - ISBN 90 202 8369 3 De bijbel is geen geschiedschrijving, maar een verzameling van sublieme mythen en metaforen. De 'heidense' Christus | ISBN 9789020283693 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De staat van het onderzoek. Overeenkomsten met en invloeden van andere religies op het christendom zijn reeds lang ...