sociologos.be

Ik heb Alzheimer

Responsive image
Ditmaal gaat niet journaliste Stella Braam, maar haar vader 'undercover'. In 2003 krijgt René van Neer te horen dat hij Alzheimer heeft, de meest voorkomende vorm van dementie. De oud-psycholoog doet zijn dochter verslag van zijn veranderende wereld. René belandt in een zorgcentrum in Maastricht, waar hij de boel op stelten zet, zijn afdeling 'gijzelt' en inspraak eist. Bijna gaat hij ten onder aan 'rustgevende' medicatie en ten slotte verdwijnt hij achter slot en grendel in een ander verpleegcentrum. 'Het stempel dementie is een vrijbrief om iemand zijn burgerrechten te ontnemen,'tekent Stella Braam uit René's mond op. Voor het eerst in de geschiedenis vertelt een dementerende zijn verhaal. Een onthutsend en hilarisch verslag van een strijdbare burger met Alzheimer die in opstand komt tegen de betutteling in zorg en samenleving.
PUBLICATIE DATUM:
2010-03-03
BESTANDSGROOTTE:
4,50
ISBN:
9789038803388
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Stella Braam
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Ik heb Alzheimer PDF

Ik heb Alzheimer is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Stella Braam. Jij kunt lezen Ik heb Alzheimer op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...r te horen dat hij... Stella Braam: 'Ik heb alzheimer' Het verhaal van mijn vader ... "Ik heb door Niet Zonder Ons meer over Alzheimer geleerd ... ... .. Uitgeverij Nijgh en van Ditmar. Amsterdam 2005 ISBN 9038803389. Soort boek/ziekte. Egodocument/onderzoek over alzheimer. Gemixt verhaal geschreven door dochter Stella (ze gaat undercover), over vader René van Neer, die alzheimer krijgt. Alzheimer Nederland zet zich in om dementie in de toekomst te voorkomen of te genezen. Tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van ... Boekbespreking - Ik heb Alzheimer - Stella Braam ... . Tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving. Alzheimer Nederland zet zich in om dementie in de toekomst te voorkomen of te genezen. Tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving. Ook plaatsen we cookies van derde partijen zodat we je relevante advertenties kunnen tonen en je informatie kunt delen op social media. Deze partijen kunn...