sociologos.be

Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland

Responsive image
Het geschiedenisverhaal van het sociaal werk in Nederland begint bij de vroege christenen die in kloosters aan de wieg stonden van de armenzorg. Humanitaire pioniers startten later met volkshuizen, reclassering, maatschappelijke opvang, wijkverpleging, kinderbescherming, zorg mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, vrouwenhulpverlening en creatieve therapie.In de loop van deze geschiedenis zijn humaniteit, solidariteit en sociale rechtvaardigheid essentiele waarden geworden. Vanzelfsprekende warden, maar altijd weer kwetsbaar. Historisch besef is voor nieuwe generaties sociale werkers onontbeerlijk en inspirerend om te kunnen putten uit de bronnen van de door vorige generaties opgebouwde professionele handelings- en interpretatiekaders. Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland is een achteruitkijkspiegel ¿ je ziet waar het werk vandaan komt. In deze Spiegel leer je het sociale werk van nu beter kennen door de verschillen te zien met vroeger. Maar je ziet ook overeenkomsten. Soms is een ogenschijnlijk spiksplinternieuw idee al eeuwen geleden ontstaan en uitgeprobeerd. Voor deze zaken oog krijgen, dat is historisch besef. De geschiedenis van je vak kennen, versterkt de beroepsidentiteit: jezelf serieus nemen enerzijds en je werk kunnen relativeren anderzijds. Dit boek is geschreven voor studenten en professionals op het brede terrein van sociaal werk. Het is een basis-boek met daarin een van ontstaan en ontwikkeling van de werksoorten. Dr. Maarten van der Linde is verbonden aan de Faculteit Maatschappij & Recht van Hogeschool Utrecht. Hij werkt als onderzoeker en docent geschiedenis op het Instituut voor Social Work/De Horst, HU Amersfoort.
PUBLICATIE DATUM:
augustus 2007
BESTANDSGROOTTE:
12,15
ISBN:
9789066658790
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Maarten van der Linde
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland PDF

Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Maarten van der Linde. Jij kunt lezen Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...89088506802 Dit boek laat de dynamiek van het sociaal werk zien ... Sociaal werk, mensen helpen - Stichting VHV ... . Door de jaren heen verandert het sociaal werk en toch blijft er ook veel hetzelfde. Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland is een achteruitkijkspiegel. Je ziet waar het werk vandaan komt. In deze spiegel leer je het sociaal werk van nu beter kennen door de verschillen te zien met vroeger. Maar je ziet ook overeenkomsten. Soms is een ogenschijnlijk spiksplinternieuw idee al eeuwen geleden ontstaan en uitgeprobeerd. Vind alle studiedocumenten for Basisboek Geschiedenis Sociaal ... Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland ... . Vind alle studiedocumenten for Basisboek Geschiedenis Sociaal Werk in Nederland van Jan Maarten Linde Geschiedenis samenvatting Hoofdstuk 1: Motieven voor sociaal werk. Helpen is zo oud als de wereld. Sinds in de jaren tachtig van de twintigste eeuw het begrip 'zorgzame samenleving' is geïntroduceerd door Elco Brinkman, destijds minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, staan deze vormen...