sociologos.be

Olympische Spelen In De Oudheid

Responsive image
De Olympische Spelen worden na lange tijd weer in Griekenland gehouden. Veel is er veranderd sinds die eerste keer in Olympia, maar de kerngedachte bleef. Hét boek over de oorspronkelijke Spelen, door de twee grootste kenners op het gebied, is nu weer beschikbaar, in een herziene uitgave, rijk geïllustreerd en met diverse plattegronden.Sinds de prehistorie hebben de Grieken een passie voor wedstrijden: de Ilias van Homerus vertaalt al uitvoerig over de Olympische Spelen. In 776 c.Chr.vonden deze voor het eerst plaats in Olympia, daarna zonder onderbreking tot 261 n.Chr. Duizend jaar lang trokken deze wedstrijden veel aandacht. Uit alle delen van de Griekse wereld (van het huidige gebied van rond de Middellandse Zee tot Noord-Afrika) stroomden om de vier jaar tienduizenden bezoekers toe.Hardlopers, vijfkampers, worstelaars, boksers en wagenrenners moesten zich een maand voor aanvang van de Spelen melden op te trainen onder toezicht van de juryleden. Wat waren de sportgebeurtenissen en de regels van de oude Spelen, en op welke manier veranderden zij? Welke rol vervulden de Griekse goden? Wat voor sporters namen eraan deel? En hoe werden zij beloond? Wie organiseerde het vijfdaagse evenement dat de Griekse wereld zo in de ban hield? En wat betekende het voor de deelnemers, de toeschouwers en de begunstigers?
PUBLICATIE DATUM:
juli 2004
BESTANDSGROOTTE:
3,75
ISBN:
9789025313821
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
M.I. Finley
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Olympische Spelen In De Oudheid PDF

Olympische Spelen In De Oudheid is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs M.I. Finley. Jij kunt lezen Olympische Spelen In De Oudheid op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...de vier jaar ter ere van Zeus Olýmpios gehouden sportwedstrijden waaraan een groot aantal Griekse poleis deelnamen ... Inleiding: De Olympische spelen in de oudheid - Olympische ... ... . Deze spelen zijn genoemd naar het plaatsje Olympia waar ze gehouden werden en waren de belangrijkste en meest ... Ondanks verscheidene oorlogen hadden de Grieken in de Oudheid nooit problemen met het organiseren van de Spelen. In tegenstelling tot de huidige Spelen, die iedere vier jaar ergens anders plaatsvinden, vonden de Olympische Spelen in de Oudheid namelijk altijd plaats op dezelfde plek: Olympia. De Olympische Spelen in de oudheid: Van ontstaan tot sporten De Olympische Spelen waren oorspronkelijk feesten te ... Olympische Spelen in de Oudheid | IsGeschiedenis ... . De Olympische Spelen in de oudheid: Van ontstaan tot sporten De Olympische Spelen waren oorspronkelijk feesten ter ere van de Griekse goden. Het waren Panhelleense feesten wat betekende dat alle Grieken mochten deelnemen en elkaar konden uitdagen. In het stadje Olympia begonnen de eerste Olympische Spelen. Sporten was heel belangrijk voor de Grieken. De Olympische Spelen (OS) zijn een intern...