sociologos.be

Over misbruik gesproken

Responsive image
Het relaas van een journalist die plotseling wordt geconfronteerd met een aanklacht wegens kindermisbruik. Paul Bosman is journalist bij Dagblad van het Noorden. In 2007 werd hij ineens beschuldigd van kindermisbruik, na een bezoek voor de krant aan het Duitse eiland Norderney. Hij beschrijft zijn moeizame worsteling met justitie, die van geen wijken wilde weten terwijl er geen snipper bewijs voorhanden was. Paul Bosman (1968), journalist van Dagblad van het Noorden, kreeg in december 2006 de schrik van zijn leven. Hij bleek verdachte te zijn in een Duitse zaak van kindermisbruik en moest naar de rechtbank komen. Terwijl hij nog nooit van het bewuste delict had gehoord, nooit op de plaats delict was geweest, er geen gelijkenis was met de compositietekening van de dader en hij een perfect alibi had. Toen de rechter de DNA-vordering tegen Bosman afwees wegens het ontbreken van bewijs, werd hij voor een rare keuze gesteld: als onschuldige vrijwillig wangslijm afstaan of een internationaalarrestatiebevel riskeren. Bosman koos voor het laatste en ging het gevecht met het Openbaar Ministerie aan. Over misbruik gesproken is een reconstructie van dat gevecht, dat twee jaar duurde. Waarin duidelijk werd dat Bosman nooit verdachte had mogen zijn en dat het OM meer boodschap had aan willekeur dan aan waarheid en wetgeving. Een officier van justitie over de ongegronde verdenking: 'Dit was slechts een juridische constructie. Zo doen we dat nu eenmaal.' Met een voorwoord van prof. dr. P.J. van Koppen, hoogleraar Rechtspsychologie aan de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit te Amsterdam.
PUBLICATIE DATUM:
november 2009
BESTANDSGROOTTE:
8,86
ISBN:
9789033008719
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Paul Bosman
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Over misbruik gesproken PDF

Over misbruik gesproken is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Paul Bosman. Jij kunt lezen Over misbruik gesproken op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...mogen zijn en dat het OM meer boodschap had aan willekeur dan aan waarheid en wetgeving ... Onderzoek misbruik door priester uit leiding Solidarnosc ... ... . Een officier van justitie over de ongegronde verdenking: 'Dit was slechts een juridische constructie. Over het misbruik van dieren is de dagen erna niet veel meer gesproken." 'Er is altijd negativisme bij het begin van verandering' Achteraf had Loogman hele andere dingen willen doen en zeggen. Bestel het boek: Over misbruik gesproken voor slechts € 5.0000 Categorie: Mens & maatschappij Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel ... Niet vanzelfsprekend. Visies op hoe kinderen uit ... ... .0000 Categorie: Mens & maatschappij Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel Over misbruik gesproken op Ramsj.nl Seksueel misbruik en seksueel geweld overkomt zowel volwassenen als kinderen. De gevolgen zijn voor ieder slachtoffer anders. Veel mensen voelen twijfels over wat er is gebeurd: 'Is het raar dat ik me zo rot voel?', 'Had ik het kunnen voorkomen?', 'Wordt het gevoel erger als ik erover ga praten?'. Over misbruik gesproke...