sociologos.be

Een beeld voor Francois Adriaan Molijn

Responsive image
Wat komt er allemaal bij kijken als je een gedenkteken wilt oprichten om iemand te eren? Dat is de vraag waarmee het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet werd geconfronteerd toen men een beeld wilde oprichten voor François Adriaan Molijn. Als vooruitstrevend en vernieuwend ondernemer stichtte hij in 1895 in het landelijke Nunspeet een verffabriek en een zuivelfabriek. Het beeld moest niet alleen een herinnering zijn aan iemand uit het verleden, maar is tevens een uitdagende oproep ook in onze tijd te streven naar sociaal verantwoord ondernemen.In deze publicatie schetst Ben van Wendel de Joode (Nunspeet) uitvoerig het proces van de realisatie van het op 8 juni 2017 bij cultureel centrum Veluvine in Nunspeet onthulde beeld. De geselecteerde kunstenaar Nicolas Dings (Amsterdam) is erin geslaagd met een historische foto als uitgangspunt een eigentijds driedimensionaal beeld van aluminium te vervaardigen met allerlei verwijzingen naar het leven en werk van Molijn. Kortom, een omrit waard!
PUBLICATIE DATUM:
september 2017
BESTANDSGROOTTE:
9,6
ISBN:
9789462621572
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Ben van Wendel de Joode
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Een beeld voor Francois Adriaan Molijn PDF

Een beeld voor Francois Adriaan Molijn is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Ben van Wendel de Joode. Jij kunt lezen Een beeld voor Francois Adriaan Molijn op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...end geworden als stichter, in 1895, van de N ... François Adriaan (1853-1912) Molijn - Ben van Wendel de ... ... .V. Maatschappij 'De Veluwe' te Nunspeet met een verffabriek ('De Veluvine') en een boterfabriek. Een beeld voor Francois Adriaan Molijn . een blik op de toekomst. Ben van Wendel de Joode. €5,00 Dat is de vraag waarmee het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet werd geconfronteerd toen men een beeld wilde oprichten voor François Adriaan Molijn. Als vooruitstrevend en vernieuwend ondernemer stichtte hij in 1895 in het landelijke Nunspeet een verffabriek en een zuivelfabriek. Wat komt er allemaal bij kijken als je een ... Beeld Molijn | Veluvine Nunspeet ... . Wat komt er allemaal bij kijken als je een gedenkteken wilt oprichten om iemand te eren? Dat is de vraag waarmee het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet werd geconfronteerd toen men een beeld wilde oprichten voor François Adriaan Molijn. Als vooruitstrevend en vernieuwend ondernemer stichtte hij in 1895 in het landelijke Nunspeet een verffabriek e Dat is de vraag waarm...