sociologos.be

Zoeken naar de democratie in Amerika

Responsive image
Zoeken naar de democratie in Amerika Wat is een democratie? Die vraag stelt historicus Geerten Waling zich in de zomer van 2016, als hij twee maanden door de Verenigde Staten reist. Het land staat aan de vooravond van de meest spraakmakende presidentsverkiezingen ooit, waarin moet worden gekozen tussen de twee minst populaire kandidaten ooit, Hillary Clinton en Donald Trump. Toch heeft Amerika de oudste democratie ter wereld en kan het bogen op een solide democratische cultuur waarnaar in Europa vaak met ontzag wordt gekeken. Al eeuwenlang reizen Europeanen naar Amerika om met eigen ogen de cultuur van gelijkheid en individualisme te aanschouwen. Een van de bekendste reizigers was de Franse aristocraat Alexis de Tocqueville, die zijn observaties in 1831 opschreef in 'Over de democratie in Amerika'. Met deze klassieker in de hand onderzoekt Waling wat er is geworden van de democratische cultuur in Amerika.
PUBLICATIE DATUM:
november 2016
BESTANDSGROOTTE:
7,47
ISBN:
9789035253711
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Geerten Waling
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Zoeken naar de democratie in Amerika PDF

Zoeken naar de democratie in Amerika is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Geerten Waling. Jij kunt lezen Zoeken naar de democratie in Amerika op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...iticus van de moderne massacultuur. Zijn magnum opus Over de democratie in Amerika is gebaseerd op een grote rondreis die Tocqueville maakte in 1831-1832 ... Weetjes over de verkiezingen in Amerika - samsam ... . Zoeken naar de democratie in Amerika Wat is een democratie? Die vraag stelt historicus Geerten Waling zich in de zomer van 2016, als hij twee maanden door de Verenigde Staten reist. Zoeken naar de democratie in Amerika Wat is een democratie? Die vraag stelt historicus Geerten Waling zich in de zomer van 2016, als hij twee maanden door de Verenigde Staten reist. Het land staat aan de vooravond van de meest spraakmakende presidentsverkiezingen ooit, waarin moet worden gekozen tussen de twee minst populaire kandi ... Zoeken naar democratie Amerika - Geerten Waling - Elsevier ... ... . Het land staat aan de vooravond van de meest spraakmakende presidentsverkiezingen ooit, waarin moet worden gekozen tussen de twee minst populaire kandidaten ooit, Hillary Clinton en Donald Trump. Amerika, de oudste democratie ter wereld, kan bogen op een solide democratische cultuur waarnaar in Europa vaak met ontzag naar wordt gekeken. Al eeuwenlang reizen Europeanen naar Amerika om...