sociologos.be

De Telescoop

Responsive image
De Telescoop 1e druk is een boek van D. van delft uitgegeven bij Bert Bakker. ISBN 9789035132467 Oktober 1608 vroeg de Zeeuwse brillenmaker Hans Lipperhey octrooi aan op een nieuw optisch instrument: de telescoop. Het belang van de telescoop werd direct onderkend: je kon er immers mee naar de hemel kijken. Binnen een jaar bouwde Galilezijn eigen exemplaren en verkreeg de telescoop zijn status van sleutelinstrument van de Wetenschappelijke Revolutie van de zeventiende eeuw. Inmiddels is de telescoop uitgegroeid tot een ultragevoelig precisie-instrument.De telescoop. De geschiedenis van een Nederlandse uitvinding brengt vier eeuwen telescoop op heldere wijze in beeld. Nederlanders staan hierbij centraal, want in sterrenkunde blinken wij immers uit. Na Lipperhey komen aan bod de perfect geslepen lenzen van Christiaan en Constantijn Huygens, de kometen van Dirk Klinkenberg, de Leidse Sterrewacht van Frederik Kaiser, het fotometrische monnikenwerk van Jacobus Kapteyn, de Westerbork-radiotelescoop van Jan Hendrik Oort en de samenwerkende Chileense schotels van Ewine van Dishoeck. Samen met schitterende illustraties portretteren ze een instrument dat ons inlicht over het heelal en onze oorsprong.
PUBLICATIE DATUM:
maart 2008
BESTANDSGROOTTE:
11,37
ISBN:
9789035132467
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
D. van delft
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

De Telescoop PDF

De Telescoop is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs D. van delft. Jij kunt lezen De Telescoop op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...n in bijvoorbeeld de kofferbak van uw auto ... Frank Deboosere - Hoeveel kost een goede sterrenkijker? ... . Telescoop kan verwijzen naar: . Telescoop (optica), een optisch instrument Radiotelescoop; Refractor (telescoop), een type optische telescoop dat geen spiegels bevat Ruimtetelescoop, een optische telescoop in de vorm van een kunstmaan; Spiegeltelescoop, een type optische telescoop; Telescoopvizier en vizier (wapen), richtmiddel op een wapen; Telescoop (programma), een televisieprogramma Zo is de Telescoop klaar om zich, samen met onze jongens en meisjes, klaar te maken voor de toekomst. En dat doen we graag samen met jullie! O ... Telescoop (optica) - Wikipedia ... . En dat doen we graag samen met jullie! Onze site wordt momenteel nog herwerkt. Niet alle info is al online terug te vinden! Door de uitzonderlijke omstandigheden, werden de aanmeldingen via inschrijveninbrussel.be verlengd. U kan zich aanmelden ... De Newtontelescoop heeft een paraboloïdische hoofdspiegel met een onder 45° geplaatste vangspiegel die het licht afbuigt naar een opzij van de telescoopbuis geplaatst oculair.Voor amateurs vrij eenvoudig zelf te bouwen. De bekende Haletelescoop - jarenlang de sterkste telescoop ter wereld - is ook een Newtontelescoop, maar deze kan ook zonder vangspiegel worden gebruikt. De ruimtetelescoop Hubble (Hubble Space Telescope, HST) bestaat uit een aantal precisie-instrumenten voor astronomische waarnemingen.Hij is genoemd naar de Amerikaanse astronoom Edwin Hubble en draait sinds de lancering door NASA op 24 april 1990 als een kunstmaan rond de aarde. De Hubble wordt gebruikt voor optische waarnemingen. De telescoop bezit ook een infraroodcamera. Dan bent u bij telescoop.nl aan het juiste adres voor al uw telescopen, spotting scopes, verrekijkers en sterrenkijkers, maar ook nachtkijkers van bijvoorbeeld Yukon voor het kijken in het holst van de nacht. De Telescoop. Krooshoopsweg 4 7627 NA Bornerbroek. Neem contact op. [email protected] 06-22461131 074-3491659 (ma-vr: 9.00-17.30, evt. voicemail) Op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in: * Ik ben aangesloten bij: Praktijk De Telescoop. Touch for Health (instructeur) Zicht op woordblind - informatie verwerken Zicht op leefblind - wat is je blinde vlek? Stressrealease Orthomoleculaire voedingstherapie Dorn therapie Chakra- en aura behandeling Energetische en elektromagnetische behandelingen Begeleiding bij hooggevoeligheid Cursussen op aanvraag De leden gaan vaak zelf waarnemen en kunnen dus prima advies geven aan zowel beginnende als gevorderde amateur. Lees ter introductie ook Ik zoek een telescoop en de checklist voor beginners, de beginnerstelescopen. Naast Astroforum heeft ook sterrenkijker.nl informatie over de aanschaf van een telescoop. Kijk eens door de tel...