sociologos.be

De sprong op Normandië

Responsive image
Dave kan niet geloven wat hij ziet. Het bloed stolt in zijn aderen. Zijn maag draait zich om. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Dave, een verlegen Amerikaanse jongen, wil dolgraag dat het weer vrede wordt. Hij laat zich door zijn beste vriend Joey overhalen om parachutist te worden bij Airborne, een nieuw onderdeel van hun leger. Na een zware training, ver van huis, staan hij en Joey voor een levensgevaarlijke opdracht. Ze moeten in de nacht van D-Day op Normandië springen en meehelpen Europa te bevrijden. Zal Dave zijn vriendin, op wie hij stapelgek is, ooit terugzien?Een jeugdboek over oorlog, angst en verdriet, maar ook over vriendschap, liefde en moed. Gebaseerd op waargebeurde verhalen van Amerikaanse parachutisten in de Tweede Wereldoorlog.Anke Manschot schreef als tiener voor de kinderpagina van De Gelderlander. Na haar studie geneeskunde en de School voor de Journalistiek werkte ze als arts en freelance-journalist. Daarna was ze 26 jaar (eind)redacteur bij maandblad Opzij. Voor De sprong op Normandië verdiepte ze zich in Amerikaanse parachutisten die op 6 juni 1944 boven Noordwest-Frankrijk werden gedropt en een paar maanden later boven Zuid-Nederland.
PUBLICATIE DATUM:
september 2015
BESTANDSGROOTTE:
12,45
ISBN:
9789492037213
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Anke Manschot
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

De sprong op Normandië PDF

De sprong op Normandië is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Anke Manschot. Jij kunt lezen De sprong op Normandië op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... zit vol met bijzondere details en als je eenmaal aan het lezen bent, kan je niet meer stoppen ... De sprong op Normandië by Anke Manschot ... .' - Boekhandel het Martyrium 'Kortom: een prachtig boek over een spannende periode: de Tweede Wereldoorlog. De laatste hoofdstukken van het boek spelen zich af in 1994. Helaas geeft Manschot hier te veel uitleg en verliest het verhaal kracht: de gebeurtenissen vóór 1994 vertellen voldoende. Ondanks de te kinderlijke schrijfstijl is De sprong op Normandië, vanwege de mooie invalshoek het lezen zeker waard. Naar: Hebban.nl De epiloog speelt zich af in 1994. Helaas geeft Manschot hier te veel uitleg ... De sprong op Normandië - Anke Manschot - 9789492037213 ... ... . Naar: Hebban.nl De epiloog speelt zich af in 1994. Helaas geeft Manschot hier te veel uitleg en verliest het verhaal kracht: de gebeurtenissen vóór 1994 vertellen voldoende. Ondanks de te kinderlijke schrijfstijl is De sprong op Normandië, vanwege de mooie invalshoek het lezen zeker waard. Bestel De sprong op Normandië van Anke Manschot. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dag...