sociologos.be

DAGVAARDING EN BERECHTING IN AANWEZIGHEID

Responsive image
De betekening van de dagvaarding is in het Nederlandse strafproces een punt van aanhoudende zorg. De vele en ingrijpende wijzigingen die de wettelijke regeling de afgelopen twintig jaar heeft ondergaan, zijn in dit opzicht veelzeggend.In deze studie wordt onderzocht in hoeverre de Nederlandse wetgever succesvol is geweest in zijn streven de - het gehele strafproces beïnvloedende - betekeningsproblemen op te lossen. Belangrijk punt van aandacht is daarbij art. 6 EVRM en het daaruit afgeleide aanwezigheidsrecht. Mag een verdachte bij verstek worden berecht als de dagvaarding hem niet heeft bereikt? Welke inspanningen mogen op dit punt van justitie worden verwacht?Veel plaats is ingeruimd voor de historische ontwikkeling van de betekeningsregeling en voor een vergelijking met het Duitse en Franse procesrecht. Een belangrijke conclusie is dat de betekeningsproblematiek niet kan worden opgelost zonder de inrichting van het strafproces ingrijpend te wijzigen. Voorstellen daartoe worden in deze studie ontwikkeld.
PUBLICATIE DATUM:
1998-05-01
BESTANDSGROOTTE:
7,36
ISBN:
9789051704525
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Marleen Lameris
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

DAGVAARDING EN BERECHTING IN AANWEZIGHEID PDF

DAGVAARDING EN BERECHTING IN AANWEZIGHEID is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Marleen Lameris. Jij kunt lezen DAGVAARDING EN BERECHTING IN AANWEZIGHEID op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... zorg.... Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university ... PDF Modaliteiten van betekening in rechtsvergelijkend perspectief ... . Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal Dagvaarding en berechting in aanwezigheid: de Nederlandse betekeningsregeling in rechtshistorisch en Europees perspectief Lameris-Tebbenhoff Rijnenberg, H. M. E., 1998, Groningen: s.n.. 259 p. Research output: Thesis › Thesis fully internal (DIV) › Academic Dagvaarding en berechting in aanwezigheid : de Nederlandse betekeningsregeling in rechtshistorisch en Europees perspectief: Author: Lameris-Tebbenhoff Rijnenberg, Helena Margaretha Elisabeth: Thesis advisor: Knigge, G. Publisher: Faculteit Rechtsgeleerdheid: Date issued: 1998: Access: Open ... Berechting in aanwezigheid en betekening van de dagvaarding ... . Publisher: Faculteit Rechtsgeleerdheid: Date issued: 1998: Access: Open Access: Reference(s) Dagvaarding en berechting in aanwezigheid: de Nederlandse betekeningsregeling in rechtshistorisch en Europees perspectief H. M. E. Laméris-Tebbenhoff Rijnenberg Thesis Publishers , ...