Gratis elektronische bibliotheek

Levinas in de praktijk - Jan Keij

PRIJS: GRATIS
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
DATUM VAN PUBLICATIE: none
BESTANDSGROOTTE: 10,28
ISBN: 9789028970120
TAAL: NEDERLANDS
AUTEUR: Jan Keij

U vindt hier de pdf van het boek Levinas in de praktijk

Omschrijving:

ISBN: 9789086871094Auteur: Jan KeijTitel: Levinas in de praktijkOndertitel: Een handleiding voor het best mogelijke helpen, privé en in de zorgFlaptekst:Emmanuel Levinas is wellicht de diepzinnigste en gevoeligste filosoof uit de 20ste eeuw. Hij is de denker die het concrete, alledaagse menselijke bestaan heeft beschreven met een voor filosofen ongekende systematiek.Genieten, lijden, denken en de intermenselijke relatie worden in hun onderlinge samenhang en existentiële betekenis beschreven: de lezer komt zichzelf tegen.
Bovendien en vooral beschrijft Keij de ‘kaswaarde’ van deze filosofie, vanuit de vraag wat dit denken in de praktijk inhoudt. Die praktische toepasbaarheid van Levinas’ denken heeft zich al bewezen in vele cursussen voor onder anderen leken, artsen, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen, die allemaal de weg naar het best mogelijke helpen geschetst kregen. Waar het hier om gaat is een filosofie die niet alleen de wereld en de mens interpreteert, maar die ook verandert.

...is verzending, Slim studeren. Studystore ... Athenaeum Boekhandel | Levinas in de praktijk, Jan Keij ... .nl Dr. Jan Keij (1948) is zelfstandig gevestigd filosoof en vooraanstaand Levinaskenner. Hij geeft cursussen filosofie, onder andere in de gezondheidszorg, en publiceerde onder meer de boeken De filosofie van Emmanuel Levinas (2006, 4de druk 2010), Nietzsche als opvoeder (2011, 4de druk 2015) en Levinas in de praktijk (2012, 4de druk 2015). In dit boek laat Jan Keij zien wat de 'kaswaarde' van Levinas' filosofie is, vanuit de vraag wat dit denken in de praktijk inhoudt. Die praktische toepasbaarheid van Levi ... Levinas in de praktijk door Jan Keij (Boek ... ... . Die praktische toepasbaarheid van Levinas' denken heeft zich al bewezen in vele cursussen voor onder anderen leken, artsen, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen, die allemaal de weg naar het best mogelijke helpen geschetst kregen. Emmanuel Levinas is wellicht de diepzinnigste en gevoeligste losoof uit de twintigste eeuw. Hij is de denker die het concrete, alledaagse menselijke bestaan heeft beschreven met een voor losofen ongekende systematiek. In dit boek laat Jan Keij zien wat de 'kaswaarde' van Levinas' loso e is, vanuit de vraag wat dit denken in de praktijk inhoudt. LEVINAS IN DE PRAKTIJK Een handleiding voor het best mogelijke helpen, privé en in de zorg Klement | Pelckmans LLevinas in de praktijk.indd 3evinas in de praktijk.indd 3 003-09-12 14:54:443-09-12 14:54:44 Deze vraag staat centraal tijdens de derde lezing georganiseerd door het Filosofisch Café Haarlem in het kader van de Maand van de Filosofie. Filosoof Jan Keij laat in zijn boek Levinas in de praktijk. Een handleiding voor het best mogelijke helpen, privé en in de zorg, zien wat de waarde is van de filosofie van Levinas in de praktijk van ... Bestel Levinas in de praktijk van Jan Keij. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Introfilm Levinas. 08 april 2020. Iedere patiënt is belangrijk en verdient aandacht, veiligheid en rust. In dit filmpje willen wij u kort kennis laten maken met ons gezondheidscentrum. In dit boek laat Jan Keij zien wat de 'kaswaarde' van Levinas' filosofie is, vanuit de vraag wat dit denken in de praktijk inhoudt. Die praktische toepasb...