Gratis elektronische bibliotheek

Oude granen, nieuw brood - Ineke Berentschot

PRIJS: GRATIS
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
DATUM VAN PUBLICATIE: oktober 2020
BESTANDSGROOTTE: 3,36
ISBN: 9789062240500
TAAL: NEDERLANDS
AUTEUR: Ineke Berentschot

Alle Ineke Berentschot boeken die u van ons leest en download

Omschrijving:

Oude granen, nieuw brood bevat 55 broodrecepten, een paar glutenarme/glutenvrije recepten incluis. Daarnaast staan de oude granen zelf, hun geschiedenis, eigenschappen en manier van telen centraal.Dit boek is geschikt voor de thuisbakkers en voor de professionele bakkers, die met oude granen en met Nederlands graan willen werken. Het boek reikt allerlei technieken aan om van deze granen mooi brood te bakken.In het boek staan 55 broodrecepten. De granen die de hoofdrol spelen: eenkoorn, emmer, rivet, spelt en gewone tarwe, als ook rogge en tritordeum. Het boek bevat ook recepten voor glutenarme en glutenvrije broden, met bijvoorbeeld haver, gerst en boekweit.Het boek is ook bestemd voor wie alles wil weten over de lange historie van granen en hoezeer de mens hiermee verbonden is. Je leest over elke aparte tarwesoort – van eenkoorn tot en met de gewone tarwe - over rogge en andere granen, en over pseudogranen. Over hoe oude granen verdwenen, hoe landrassen verdwenen. En hoe belangrijk het is om ze uit de vergetelheid te halen en om ze uit te zaaien. Dat zie je overal ter wereld gebeuren.Tot slot lees je wat er specifiek is aan het telen van oude granen, hoe bijzonder het is dat we nog zoveel molens in ons land hebben, die hier meel van kunnen malen. Je ziet hoe uit de teelt van oude granen nieuwe verbanden voortvloeien tussen teler, molenaar, bakker en consument.

...t het telen van oude vergeten graansoorten op natuurakkers van de Als je over "brood eten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw ... Oude granen - Dit is Italië ... ... (te) veel granen en als je er dan óók nog brood doorheen doet... Dat zijn wel érg veel granen! Honden zijn vleeseters ... honden hebben geen brood nodig, het is een lekkernij, dus een stuk oud brood of korst is niets mis mee. maar een ... Brood van een dag oud is nog prima te eten. Supermarkten gooien het overgebleven brood aan het eind van de dag nu vaak gewoon weg. Pure verspilling. Op kleinere schaal gebeurt dit ook in huishoude ... Oude granen, nieuw brood - Uitgeverij Jan van Arkel ... . Supermarkten gooien het overgebleven brood aan het eind van de dag nu vaak gewoon weg. Pure verspilling. Op kleinere schaal gebeurt dit ook in huishoudens. Wij zijn de grootste broodeters van Europa en daardoor hebben we ook veel te maken met 'oud brood'. Het belandt meestal in de prullenbak. Niet ... Oude Granen Broodmix 5kg. Deze broodmix is geschikt voor de broodbakmachine en voor de ambachtelijke bereiding. Dit brood is gebaseerd op een nieuwe mix van oude graansoorten. De oude granen Eenkoren en Emmer geven, in combinatie met lijnzaad, zonnebloem,… € 13, 50. Bestellen. Brood van ver & dichtbij is een oogstrelend boek vol heerlijke broodrecepten. Met behulp van de stap-voor-stap-instructies en een grote hoeveelheid praktische tips bakt men eenvoudig de lekkerste broden - van een Oud-Hollandse duivenkater tot Iers sodabrood, en van een Twentse krentenwegge tot een Turkse pide. Broodsoorten. In Nederland hebben we een lange traditie van brood eten. Er zijn erg veel soorten brood. De een wat bekender dan de ander. Wij hebben ze voor je onderverdeeld in verschillende groepen. Brood eet je vers, geroosterd, oud als croutons of nou ja, want dan ook. Maar niet als pudding! Totdat ik een foto zag van broodpudding, toen dacht ik 'dat heeft niets met pudding van doen'! Aangezien wij toch erg weinig voedsel weggooien besloot ik om ook maar eens zo'n broodpudding te maken. Ik had tenslotte nog oud brood liggen. Tritordeum is een nieuw natuurlijk graan uit Spanje. Al sinds 1977 is men deze graansoort aan het ontwikkelen. Het 'Spaanse graan', zoals het ook wel genoemd wordt, is een natuurlijk verkregen kruising van durumtarwe (Triticum durum) en wilde gerst (Hordeum chilense). Deze broodmix is geschikt voor de broodbakmachine en voor de ambachtelijke bereiding.Dit brood is gebaseerd op een nieuwe mix van oude graansoorten. De oude granen Eenkorenen Emmer geven, in combinatie met lijnzaad, zonnebloem, gierst en spelt, aan dit authentieke brood een hele eigen smaakbeleving.De historie van onze Oude Granen gaat duizenden jaren terug. Bewaren Bewaar brood niet in de koelkast, maar op kamertemperatuur in een gesloten trommel of plastic zak. Wie houdt van brood met een krokante korst, bewaart brood bij voorkeur in een papieren broodzak. Je kunt brood ook invriezen. Ontdooid brood wordt eerder oud als je het daarna weer buiten de vriezer bewaart. Brood en vooral stokbrood wordt heel snel oud. Heb je brood over, gooi het dan niet meteen weg. Je kunt er nog genoeg mee doen. 1. Croutons. Snijd of breek het brood in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Meng het brood met olijfolie, zout en peper. Leg het uitgespreid op bakpapier en bak het in 10-15 minuten goudbruin. Brood van oude granen De molenaar heeft nog een deel van de molen met echte molenstenen en hier wordt het graan gemalen. De bakker heeft lang moeten oefenen en proberen om met deze oude granen (die heel andere gluten hebben dan modern graan) een goed zuurdesembrood te kunnen maken, maar het is gelukt....