sociologos.be

Heerlen

Responsive image
Dit deel uit de serie Architectuur en stedenbouw 1850-1940 is gewijd aan het Zuid-Limburgse Heerlen. De zwarte aanslag op sommige gebouwen in de stad die de rokende mijnindustrie heeft achtergelaten herinnert nog direct aan de steenkoolwinning. De mijnbouw betekende dat het landelijke Heerlen veranderde in een moderne mijnstad, met als gevolg een enorme bouwactiviteit; voorbeelden daarvan zijn de gebouwen van Staatsmijnen, de Vroedvrouwenschool, de Mijnschool, de vele woningen voor arbeiders en beambten. Als hoogtepunten moeten natuurlijk ook het nieuwe raadhuis en Warenhuis Schunk (het Glaspaleis) genoemd worden.Met dit boek in de hand zullen zowel de inwoners als bezoekers van Heerlen zich verwonderen hoe de mijngeschiedenis zijn sporen heeft achtergelaten en de architectuur en stedenbouw van de stad tot een uniek cultureel erfgoed heeft gemaakt.
PUBLICATIE DATUM:
oktober 2003
BESTANDSGROOTTE:
3,66
ISBN:
9789040088483
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
J. van Geest
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Heerlen PDF

Heerlen is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs J. van Geest. Jij kunt lezen Heerlen op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


... in lijn van herstelplan. 20 mei 2020 Het is de gemeente Heerlen gelukt om het tekort volgens afspraak met de gemeenteraad en de Provincie te beperken tot 2,2 miljoen ... ANWB Winkel Heerlen - openingstijden, adres en contact ... . Het college werkt er hard aan om volgend jaar uit te komen op een resultaat van +0,5 miljoen en heeft er alle vertrouwen in om dat te realiseren. Heerlen ( uitspraak (info / uitleg); Limburgs: plaatselijk Heële) is een stad en gemeente in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Limburg.Op 1 januari 2019 had Heerlen 86.832 inwoners ().Heerlen is daarmee de grootste gemeente in de Oostelijke Mijnstreek, en de vierde van Limburg, na Maastricht, Venlo ... Heerlen - Wikipedia ... .Op 1 januari 2019 had Heerlen 86.832 inwoners ().Heerlen is daarmee de grootste gemeente in de Oostelijke Mijnstreek, en de vierde van Limburg, na Maastricht, Venlo en Sittard-Geleen.. De geschiedenis van Heerlen gaat ver terug. Over Heerlen Heerlen hoort bij de gelijknamige geme...