sociologos.be

Multicultureel Drama?

Responsive image
Er is de laatste jaren veel gediscussieerd over de Nederlandse multiculturele samenleving. Sommigen spreken over een 'multicultureel drama': verschillende etnische groepen zouden volledig langs elkaar heen leven. Slechts zelden komen de betrokkenen zelf aan het woord. Dit boek doet verslag van interviews met meer dan tweehonderd jongeren met verschillende etnische achtergronden. Het gespreksonderwerp was populair televisiedrama, een van hun favoriete televisiegenres. Welke identiteiten construeren ze in relatie tot die series? Wat is de plaats van populair televisiedrama in hun dagelijks leven?Op deze vragen geeft dit boek een antwoord.
PUBLICATIE DATUM:
2005-02-01
BESTANDSGROOTTE:
10,56
ISBN:
9789075727388
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
J. de Bruin
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Multicultureel Drama? PDF

Multicultureel Drama? is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs J. de Bruin. Jij kunt lezen Multicultureel Drama? op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...jken, steeds meer zwarte scholen, hoge werkloosheid, scholingsachterstand, weinig communicatie met de buitenwereld en dus geen integratie ... Nieuw multicultureel drama met Roemenen en Bulgaren ... ... . Pessimisme alom over de minderheden in Nederland. Is er sprake van een multicultureel drama? Een oud debat herleeft. Presentatie: Peter van Ingen 'De komst van Bulgaren en Roemenen is het begin van een nieuw multicultureel drama' Anton van Hooff: 'Nee, dat geloof ik niet. Bulgaren en Roemenen mogen dan misschien aan de rand van de Europese beschaving wonen, het zijn wel Europeanen. Hij is een aartsoptimis ... Het multiculturele drama dat zich wel/niet voltrok - NRC ... . Bulgaren en Roemenen mogen dan misschien aan de rand van de Europese beschaving wonen, het zijn wel Europeanen. Hij is een aartsoptimist, op zoek naar verbinding en ervan overtuigd dat kinderspel beschaving brengt. Achter de gulle lach van Dave Ensberg-Kleijkers gaat een verleden schuil vol tragiek. Nu ... Nederland staat een nieuw multicultureel drama te wachten als de migratie van Roemenen en Bulgaren niet beter wordt begeleid. De 'tragiek van de gastarbeidersgeschiedenis' uit de jaren zestig ......