sociologos.be

Functioneel beheer volgens BiSL / druk 1

Responsive image
Bij de ontwikkeling en het onderhoud aan informatiesystemen wordt steeds beter rekening gehouden met de wensen en eisen van de gebruikersorganisatie. Het beschrijven en onderhouden van de functionaliteiten van een informatiesysteem vormt de kern van het vakgebied Functioneel Beheer. In dit boek wordt het vakgebied beschreven aan de hand van het BiSL Framework (Business Information Services Library). Dit framework beschrijft de functioneel beheerprocessen binnen een organisatie op uitvoerend, sturend en richtinggevend niveau. De onderwerpen uit de hoofdstukken 4-7 en 9-12 van dit boek sluiten goed aan op de EXIN-examenspecificaties voor het examen BiSL Foundation. De toevoeging van twee voorbeeldexamens maakt het boek uitstekend geschikt voor zelfstudie ter voorbereiding van dat examen.Peter Janssen is als directeur van het IT-opleidingsinstituut CVA Informatica Opleidingen al meer dan vijfentwintig jaar werkzaam in de IT en heeft daardoor veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van lesmateriaal voor gecertificeerde IT-opleidingen als I-Tracks, ITIL® en Prince2. Dit boek maakt deel uit van een reeks waarin de fundamenten van de hedendaagse informatica worden behandeld. De ICT-reeks kenmerkt zich door een heldere didactische opzet, met name gericht op studenten uit het hoger onderwijs. Daarnaast zijn alle boeken uit de reeks geschikt voor zelfstudie, doordat er veel gebruik wordt gemaakt van opgaven en voorbeeldexamens. In dezelfde reeks verschenen reeds de boeken IT-servicemanagement volgens ITIL (derde editie), Applicatiebeheer volgens ASL en Projectmanagement volgens Prince2 (tweede editie).Via de website www.pearsoneducation.nl/janssen is aanvullend materiaal verkrijgbaar: uitwerkingen van de opgaven uit elk hoofdstuk, de uitwerkingen van de voorbeeldexamens en de PowerPoint-sheets van de afbeeldingen uit het boek.
PUBLICATIE DATUM:
juni 2008
BESTANDSGROOTTE:
12,77
ISBN:
9789043014632
TAAL:
Nederlands
AUTEUR:
Peter Janssen
FORMAAT:
PDF EPUB FB2
PRIJS:
VRIJ

Functioneel beheer volgens BiSL / druk 1 PDF

Functioneel beheer volgens BiSL / druk 1 is een fantastisch boek. Dit boek is geschreven door auteurs Peter Janssen. Jij kunt lezen Functioneel beheer volgens BiSL / druk 1 op onze site sociologos.be in elk handig formaat!


...r is een verantwoordelijkheidsdomein binnen de informatisering ... PDF Copyright protected. Use is for Single Users only via a ... ... . Het beheert de informatievoorziening ten behoeve van een gebruikersorganisatie. Functioneel beheer wordt ook wel aangeduid met de term informatiebeheer of informatiemanagement.In de praktijk wordt informatiebeheer vaak gehanteerd voor de meer strategische onderdelen van het verantwoordelijkheidsdomein, maar beide ... Uitwerkingen van de opdrachten bij Functioneel beheer volgens BiSL Peter Janssen Pearson Education Benelux ISBN 978-90-430-1463-2 Functioneel beheer volgens BiSL / druk 1 Bij de ontwikkeling en het onderhoud aan informatiesystemen wordt steeds beter rekening gehouden met de wensen en eisen van de gebruikersorganisatie. Het beschrijven en onderhouden van de functionaliteiten van ... Functioneel Beheerder: Salaris, Vacatures, Opleiding ... ... . Het beschrijven en onderhouden van de functionaliteiten van een informatiesysteem vormt de kern van het vakgebied Functioneel Beheer. Naam Best Practice Rolbeschrijving functioneel beheerder Bestandsnaam BiSL_BP001 Versie 1.1 Datum aangepast 10-3-2014 Omschrijving van de inhoud Binnen het vakgebied business informatiemanagement wordt onderscheid gemaakt in verschillende taakgebieden, die verdeeld kunnen worden over meerdere medewerkers. Deel 1: Business Informatiemanagement 1. Business informatiemanagement en de organisatie 2. Drie frameworks Deel 2 Business-Informatiemanagement, het hoe 3. Ondersteunen van het gebruik 4. Vernieuwen van de informatievoorziening Deel 3 Functioneel beheer, best practices 5. Technieken 6....